En Sıcak Konular

Taksim Meydanı'nda 28 Şubat kavgası

1 Mayıs 2012 08:48 tsi
DSİP'in "28 Şubat soruşturması beşli çeteye ve STK'lara uzanmalı" açıklaması tartışma çıkardı.

KESK'ten özür dileyen DSİP, diğer STK'lar ve sendikalarla ilgili düzeltme yapmayınca internette 'DSİP 1 Mayıs'a gelmesin' kampanyası başlatıldı. Devrimci Sosyalist İşçi Parti'sinin (DSİP) 1 Mayıs İşçi Bayramı'na katılması olay oldu.
 
Partinin yayın organı Sosyalist İşçi gazetesinde yayımlanan '28 Şubat davası genişletilmelidir' başlıklı haberde 28 Şubat soruşturmasının darbecilerle birlikte hareket eden ve ‘beşli çeteye’ uzanması istenmişti. DİSK ve KESK'in de içinde bulunduğu iddia edilen 'beşli çete' tartışması üzerine sendikalar da sert açıklamalarla partiyi eleştirmişti. Bunun üzerine DSİP, "KESK bir olgu hatası olarak darbeyi destekleyen bir kuruluş olarak gösterilmiştir. KESK üyelerinden özür dileriz" açıklaması yapmıştı.
 
KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ

Referandum döneminde "Yetmez ama evet" grubunun ön saflarında yer alan DSİP'in açıklamaları üzerine internet ortamında sosyalmedya üzerinden "DSİP 1 Mayıs'a gelmesin"' şeklinde bir kampanya başlatıldı. DSİP ise tartışmalara rağmen kutlamalarda kortejdeki yerini alarak katılacağını duyurdu. Parti olarak 1 Mayıs'akatılacaklarını belirten DSİP Eşsözcüsü Şenol Karakaş, "Bunun için kimseden izin alacak değiliz" dedi. 1 Mayıs düzenleme toplantılarında da yer aldıklarını belirten Karakaş, internet üzerinden karanlık bir propaganda yapıldığını söyledi.
 
1 Mayıs'ın birlik ve mücadele günü olması dolayısıyla bumuhtevaya yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade edenKarakaş şunları söyledi: "Twitter ve internet solcularının sözüyle hareket edecek değiliz. 28 Şubat değerlendirmesinde KESK'in adı yanlışlıkla geçti. Askerlerin yönlendirmesiyle hükümeti deviren bir girişimi desteklemediği için KESK'e yönelik cümleden dolayı özür diledik. Onun dışında da, AKP'ye karşımuhalefeti CHP yandaşlığı ve ulusalcı temelde yapmıyorsanız ve darbelere de karşı çıkıyorsanız, bazı ulusalcılar 'yandaş' yaftası atmaya çalışıyor. Bunu da onların hezeyanlarına veriyoruz. Referandumda oylanan AKP değildi, ama bu arkadaşlar, AKP'ye karşı muhalefette Kılıçdaroğlu'nun yanında Atatürkçü fikirlerle yer almıyorsanız sizi AKP'li sanıyorlar. Bu onların CHP'liliklerinden ve ulusalcılıklarından kaynaklanıyor. Saat 10.00'da Tarlabaşı'ndan kortejde yürüyeceğiz."
 
DiSK: Özürlerini bekleriz elbette
 
1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ise DSİP'in açıklamasının kendilerini bağlamadığını söyledi. O günden bugüne 'ne şeriat ne darbe' şeklinde bir yaklaşım sergilediklerini savunan Serdaroğlu, "DSİP'i muhatap alarak bir tartışma içerisine girmek istemiyoruz" dedi.
 
HAKLI OLDUĞUMUZ ORTADA

Herkesin hak ettiği yerde bulunması gerektiğini belirten Serdaroğlu, şunları söyledi: "DSİP kendisini 1Mayıs alanında bulunmayı hak etmiş olarak görüyorsa gelebilir. Doğru işler yapıyorum diyorsa herkes Taksim'e gelebilir. DSİP gelmesin diye kampanya yapanların belki kendilerine göre haklı gerekçeleri vardır ama sonuçta biz 1 Mayıs'ta Taksim'e katılacak insanlarla ilgili bir sınırlama içerisinde olamayız. DİSK'e yönelik bugüne kadarki saldırılar bir şekilde özürle karşılandı. Bugün özür dilemezlerse önümüzdeki dönemlerde özürlerini bekleriz elbette. 12 Eylül sürecinde, Taksim ile ilgili yaptıklarımızda haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bugün de DSİP'in haddini aşan tavırlarında, yanlışlıklarını gördüklerini önümüzdeki süreçte görebiliriz."
 
bugün


Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs