En Sıcak Konular

2060'da dahi su problemi yaşanmayacak

30 Nisan 2012 17:16 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'in 2050, 2060 yıllarında dahi su problemi yaşamayacak hale geldiğini söyledi.

Topbaş, Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin modern, başarılara imza atan, dikkate alınan ve yakından takip edilen bir ülke olduğunu belirterek, ''hizmet sevdalısı'' olduklarını kaydetti.

Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının yaklaşık 20 yıldır ''ısrarla'' istendiğini ifade eden Topbaş, ''Bitmek üzere olan Esenyalı kavşağı ile birlikte bize maliyeti 16 milyon lira. Ekim sonu itibarıyla inşallah Pendik Tavşantepe kavşağının açılışı yapılacak. Bu tarihe kadar İstanbul'a 46 milyar lira yatırım yaptık ve yatırımlara devam ediyoruz. Parayı doğru kullanıyoruz'' diye konuştu.

Bugüne kadar 251 adet kavşak, alt geçit ve yol yaptıklarını anlatan Topbaş, kilometrelerce metro inşaatlarının devam ettiğini dile getirdi.

''Karıncalar gibi çalışıyoruz'' diyen Topbaş, gece gündüz demeden çalışarak kente hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ve yapmaları gereken daha çok işin olduğunu ifade etti.

İstanbul'da günde 14 milyon insanın su kullandığını hatırlatan Topbaş, ''İstanbul 2050, 2060 yıllarında dahi su problemi yaşamayacak hale geldi. Bu yıl yağan kar ve yağışlar, barajlarımızı doldurdu. Rabbim, dağına göre kar veriyor'' şeklinde konuştu.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının sadece üst geçit değil, yan yolların düzenlemesini de kapsadığını böylece Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin taşınmasıyla artan trafiğin yükünün azaltacağını söyledi.



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,641 µs