En Sıcak Konular

Pars ve Atmaca'ya Gül ve Erdoğan'dan tebrik

30 Nisan 2012 17:06 tsi
Diyarbakır'daki Pars ve Atmaca filoları Kandil'i ablukaya alarak teröristleri mağaraya sıkıştırdı. Şark ve Korsan filoları da destek verdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan pilotları tebrik etti.

PKK ile mücadelede Hava Kuvvetleri'nin 'savaşan şahinleri'ne özel görev verildi. Diyarbakır'daki Pars ve Atmaca filoları Kandil'i ablukaya alarak teröristleri mağaraya sıkıştırdı. Şark ve Korsan filoları da destek verdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan pilotları tebrik etti

SABAH, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "silah bırakılmadığı sürece aralıksız sürecek" dediği terörle mücadeleye ilişkin önemli bir ayrıntıya ulaştı. PKK'ya yönelik 14 Temmuz 2011 Silvan saldırısı sonrasında etkin operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki bazı birlik ve filolara özel görevler verildiği ortaya çıktı. Özel birliklerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından tebrik edildiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel "Terörle mücadelemiz sürecek, hem de aralıksız" sözleri ile terörle mücadelenin süreceğini ifade etti.

HAVADAKİ FİLOLAR

Alınan bilgilere göre kara birliklerinin yanında son dönemlerde PKK'ya yönelik en etkin operasyonları savaşan şahinler gerçekleştiriyor. Orgeneral Necdet Özel'in büyük önem verdiği operasyonların merkezi Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı. Bu çerçevede Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu 181. Filo (Pars) ve 182. Filo (Atmaca) aktif görev yapıyor. Bu iki filoya 202. İrtibat ve Arama- Kurtarma Filosu (Şark) ile Malatya'da konuşlu 171. Filo (Korsan) ile Batman İnsansız Hava Araçları (İHA) Üs Komutanlığı destek veriyor. Filolar sürekli operasyon durumları nedeniyle "havadaki filolar" diye tanımlanıyor.

KANDİL'E ABLUKA

Pars ve Atmaca filoları gün içinde Irak ve Suriye sınır bölgelerinde sürekli olarak uçuşlar gerçekleştiriliyor. Uçuşların ana merkezini ise Kandil Dağı ve çevresi oluşturuyor. Bunun yanında sınır bölgesindeki Hakurk, Haftanin, Sinat ve Zap Bölgeleri de kontrol altında tutuluyor. Yurt içinde de Cudi, Kato, Gabar ve Yazlıca'da gerçekleştirilen uçuşların gün içinde 4-6 saat sürdüğü belirtiliyor. Filoların sürekli operasyonları nedeniyle PKK'nın lider kadrosundaki isimler Murat Karayılan, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin'in yanısıra bölge sorumlularının hareket kabiliyetlerinin kısıtlandığı örgütün telsiz konuşmalarında açık bir şekilde yer alıyor. Filoların yoğun baskısı sonucunda bulundukları yerden çıkamayan lider kadronun "bölgene sahip çık, kontrol altında tut" prensibi ile varlık göstermeye çalışmaları dikkat çekiyor.

'KARARLIYIZ'

23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerle sohbet eden Genelkurmay Başkanı Org. Özel, TSK'nın terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu söyledi. Özel, "Terörle mücadelemiz sürecek, hem de aralıksız. Bütün unsurlarımız üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içindedir" dedi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten de, filoların başarısını "Bütün unsurlarımız ve filolarımız tüm görevlere karşı her zaman hazırdır" sözleriyle övdü.

GÜL VE ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

TSK'nın en önemli birliğini oluşturan filolarda görev yapan pilotlar çok özel eğitimler sonucunda bu birliklerde görev yapıyor. Sınır ötesi operasyon yetkisine sahip olan Diyarbakır ve Malatya'daki üslerde konuşlu filolardaki pilotlar yüksek sicilleri ile biliniyor. Pilotların görev haricindeki durumları Karargah tarafından yakından takip ediliyor ve bütün ihtiyaçlarının anında gideriliyor.Filoların terörle mücadeledeki başarıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın tebriklerini ilettiği belirtildi.

SABAH

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs