En Sıcak Konular

Vali Mutlu: İstanbul 1 Mayıs'a hazır

30 Nisan 2012 15:23 tsi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da Taksim Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çevre illerden gelen güvenlik güçlerinin de katılımıyla toplam 14 bin civarında personelin görev yapacağını bildirdi.

Vali Mutlu, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''1. Uluslararası Marmara ve Karadeniz Konferansı''nın açılışının ardından basın mensuplarının 1 Mayıs'a ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul'da 1 Mayıs'a ilişkin alınan önlemlerle ilgili bir soru üzerine Mutlu, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, işçilerin ve emekçilerin Taksim Meydanı'nda kutlayacağını anımsatarak, kutlama komitesinin İstanbul Valiliği'ne yaptığı müracaat doğrultusunda gerekli izinleri verdiklerini belirtti.

Yarın sabahtan itibaren işçilerin, Taksim Meydanı'nda bu anlamlı günlerini kutlayacaklarını dile getiren Mutlu, ''İşçi kardeşlerimizin bu özel günlerini yürekten kutluyoruz. Bu kutlamanın, özellikle işçilerin, emekçilerin dayanışmalarına, problemlerine, isteklerine tercüman olacak nitelikli bir gün olarak kutlanmasını yürekten diliyorum'' dedi.

Taksim Meydanı'ndaki kutlamaya oldukça yoğun katılımın olacağını ifade eden Mutlu, ''DİSK, KESK başta olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü yarın Taksim'de toplantılarını gerçekleştirecekler. Emniyetimiz bununla ilgili gerek toplanma alanlarında, gerek yürüyüş alanlarında, gerekse Taksim Meydanı'nda işçilerimizin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmaksızın güvenlik içinde, huzurlu bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamaları için bütün tedbirlerini aldı. Onların bu bayramlarını rahat kutlamaları için de güvenlik başta olmak üzere, meydana çıkışlarında bütün desteği sağlayacaklar. Arzu ediyoruz ki 1 Mayıs, işçilerimizin, emekçilerimizin özel bir günü olarak gerçekten bir bayram coşkusu içinde keyifle kutlanacaktır. İstanbul'a ve işçilerimize yakışan nitelikli ve güzel bir gün olacaktır'' diye konuştu.

-''1 Mayıs'ın bayram niteliğinde yaşanacağın düşünüyorum''-

Her zaman önceden bazı konuları paylaşmayı yararlı gördüklerini dile getiren Mutlu, şunları kaydetti:

''Geçen yıl, maalesef meydanda olan işçilerimizin dışında, çok küçük de olsa marjinal, asla işçilerimizin de, kutlamayı yapanların da tasvip etmediği görüntüler oluştu. Bu görüntüler, işçilerimizi de İstanbulumuz'u da ülkemizi de görüntü itibariyle rahatsız etti.

Bu nedenle dedik ki; sadece güvenlik birimleri değil, tertip komitemiz de bu konuyla ilgili olarak gerekli tedbirlerini alsın. Biz zaten bu tedbirlerimizi alıyoruz. O nedenle herhangi bir sıkıntı yaşanmaması noktasında gerekli uyarılarımızı yapalım. Herkes daha dikkatli ve özenli hareket etsin. Ne işçilerimizi ne de topyekun milletimizi rahatsız eden görüntüye sebebiyet vermeyelim. Olanları biliyorsunuz. Böyle bir şeyi milletimizin hiçbir ferdi asla tasvip etmez. O nedenle bu ayırımı erkenden yapmayı yararlı gördüm. Tertip komitesiyle de görüştüm. Bu konuda onlar da özenli hareket edecekler. Bu yıl 1 Mayıs'ta gerçekten bir bayram niteliğinde, problemin yaşanmadığı bir bayram yaşanacağını düşünüyorum.''

''Bazı sendikalara ve siyasi partilere çağrınız oldu mu?'' şeklindeki soruya karşılık Mutlu, şunları söyledi:

''Çağrımız oldu, kendileriyle de görüştük. Dedik ki; 'bu hareketler meydandaki işçi kardeşlerimizin hareketi değil. Bir takım marjinal, az sayıda insanın propaganda maiyetindeki hareketlerini sizler de alacağınız tedbirlerle lütfen bize yardımcı olmak noktasında sağlayın.' Onlar da bu yıl, çok haklı olduğumuzu ve bu konudaki hassasiyeti paylaştıklarını, tedbirler çerçevesinde buna özen göstereceklerini ifade ettiler. Zaten aynı kanaatleri paylaşıyoruz. Tertip komitesindeki arkadaşlar, emekçi kardeşlerimizin de bizle aynı hassasiyeti paylaştığını ifade ettiler. Bu nedenle ortak bir bilincin olduğunu biliyoruz.''

-14 bin polis görev yapacak-

Üniversite yıllarında, yaz aylarında saman balyası basarak, okul harçlığını hazırlamış olan bir idareci olduğunu dile getiren Mutlu, ''Temmuz-ağustos aylarında harman yerlerinde saman balyası basmanın ne demek olduğunu ben biliyorum. Pek çok kişinin bilmediği bir şeydir bu. Dolayısıyla emeği bilen, emeğe saygı duyan, emek noktasında hassasiyeti olan bir idareciyiz. Sözlerim asla emekçi kardeşlerimize değil. Benim babam da işçidir, hepimizin ailesinde işçi ve emekçiler var. Dolayısıyla biz emeği kutsal bilen emekçi kardeşlerimizi başımıza taç eden bir idareciyiz. Sözlerim meydanda marjinal görüntü veren az sayıda kişiyle ilgilidir'' diye konuştu.

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında kaç polisin görev yapacağına ilişkin soru üzerine Mutlu, ''Çevre illerden almış olduğumuz takviyemiz var. Toplam 14 bin civarında personelimizle Taksim Meydanı ve yürüme güzergahları üzerinde emniyet tedbirlerimizi aldık. Bunun dışında ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere yedek emniyet güçlerimizi görevlendirdik'' dedi.

Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarını kriz merkezinden sürekli izleyeceğini belirtti.

''Olası bir provokasyon durumunda gelecek yıl 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda olmaması söz konusu olur mu?'' sorusu üzerine Mutlu, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.


AA

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,541 µs