En Sıcak Konular

BDP'li vekil Gürbüz'e 20 yıl hapis

30 Nisan 2012 15:07 tsi
Elazığ'da BDP'nin kontenjanından bağımsız olarak milletvekili seçilen İsa Gürbüz'e 20 yıl hapis cezası verildi.

Elazığ'da KCK üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu milletvekili adayı İsa Gürbüz'ün da aralarında bulunduğu 4 kişiye toplam 48 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 28 Haziran 2011' tarihinde 5 eve eş zamanlı düzenlenen operasyonda BDP'nin Karakoçan eski ilçe başkanı olan ve milletvekili adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen İsa Gürbüz ile birlikte BDP'li Belediye Meclis üyesi Sefer Aray, BDP'li İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ateş, BDP ilçe yöneticilerinden Sabri Acar tutuklanmıştı. Davanın karar duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 'Terör örgütü üyeliği' 've 'örgüt propagandası yapmak' iddialarıyla yargılanan sanıkların duruşmada hazır bulundu. Duruşmada savunmasını Kürtçe yapmak isteyen Gürbüz ve Acar'a izin verilmedi.

Sanık avukatlarından Sıddık Karagöz ise müvekkilleri hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek beraatlarını talep eti. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme ardından kararı açıkladı. Terör örgütü üyeliği, terör örgütü propagandası yapma ve terör örgütü faaliyetlerini organize etme suçlarından İsa Gürbüz'e 20 yıl, Sabri Acar'a 13 yıl 5 ay, Sefer Eray'a 8 yıl 3 ay ve Ateş'e 7 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sanıklardan İsa Gürbüz'ün, BDP'nin desteğiyle Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu milletvekili adaylık başvurusu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmişti. Karara gerekçe olarak Gürbüz'ün daha önce kaçak elektrik kullandığı ve bir radyo programında suç ve suçluyu övdüğü gerekçesiyle adli ceza aldığı belirtilmişti.



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,002 µs