En Sıcak Konular

Ralliciler İstanbul'da

30 Nisan 2012 15:04 tsi
Almanya'dan yola çıkan 335 klasik ralli araçlarından 4 tanesi Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Allgau-Orient Rallye organizasyonunda bir araya gelen 20 ülkeden 111 takım 335 araç ve 666 rallici 28 Nisan tarihinde Almanya'dan yola çıktı.

İki gün süren yolculuğun ardından öncü grupta yer alan 4 araç Kapıkule'de gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra Türkiye'ye giriş yaptı. Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan tarafından karşılanan ekip, gümrük sahasında bir süre dinlendikten sonra Edirne'ye doğru yoluna devam etti. Araçların geri kalan kısmı da gün içerisinde sınırdan giriş yaparak etaplarının Türkiye bölümüne devam edecek.

Edirne Vali Yardımcısı Özkan, Rallicilerin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın davetlisi olarak yurda giriş yaptığını söyledi. Amaçları dostluk ve barış mesajları vermek olan rallicilerin 9 Mayıs Avrupa Birliği gününe denk gelmesinin önemli olduğunu kaydeden Özkan, grubun Edirne'de başlayan Türkiye bölümünün Ardahan'da sona ereceğini ifade etti.

Allgau-Orient Rallye Koordinatörü Nadir Serin, Almanya'dan yola çıkan grubun 6 ülkeyi geçtikten sonra Türkiye'ye ulaştığını belirtti. Etabın 12 Mayıs'ta Bakü'da noktalayacaklarını anlatan Serin, "Etkinliklerine İstanbul'da Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Çorum'da Ertuğrul Günay ve Agah Kafkas, Samsun'da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon'da ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katılacak. 666 kişi Azeri "Olmaz, olmaz" şarkısını söyleyecekler. Çaldıkları müzik aletlerini o şehirdeki bir okula hediye edecekler. Ralli sonucunda bütün arabalarımızı birleşmiş milletlere hediye edeceğiz. Geçen yıl da 200 adet aracımızı Türk Kızılay'ına teslim ettik" dedi.



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,667 µs