En Sıcak Konular

'İhracat, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı'

30 Nisan 2012 14:13 tsi
'İhracat, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı' Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 13,2 milyar doları bulan mart ayı ihracatının Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını kaydetti.

Mart 2012 dönemine ait Dış Ticaret İstatistikleri'ni bir açıklama yaparak değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünya ekonomisinden kaynaklanan küresel ekonomik sıkıntılara rağmen, Türkiye'nin dış ticaretinde olumlu gelişmelerin devam ettiğine dikkat çekti. Çağlayan, "TÜİK'in açıkladığı Mart 2012 ihracat ve ithalat rakamları da bunu göstermektedir. Mart ayında ihracatımız 2011 yılının Mart ayına göre yüzde 12,2 oranında artmış ve 13 milyar 251 milyon dolara ulaşmıştır. Bu rakam, bugüne kadar aylık bazda gerçekleştirilen en yüksek ihracat rakamıdır ve bir rekordur. Mart 2012'de geçen yılın aynı ayına göre 1 milyar 439 milyon dolar daha fazla ihracat gerçekleştirilmiştir." dedi.

Dış ticarette yaşanan olumlu gelişmelerin temelinde ihracat artışının yattığını ifade eden Çağlayan, "Hem mart ayında, hem de 2012 yılının ilk çeyreğinde dış ticaretimizde yaşanan bu gelişmelerin temel dayanağı, ihracatçılarımızın AB pazarlarındaki konumunu korurken, alternatif pazarlarda ciddi gelişmeler kaydetmeleridir. AB'ye ihracatımızda pazar payı korunurken, Ocak-Mart döneminde diğer ülkelere ihracatımız 2011 yılına göre yaklaşık 4,2 milyar dolarlık bir artış göstermiştir." ifadelerini kullandı.

İhracatın 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da büyümeye net katkı sağlamaya devam edeceğini bildiren Bakan Çağlayan, "Bu da cari açığın çok daha olumlu bir yapıda oluşacağını göstermektedir. 2011 yılı ilk çeyrek ihracat dış ticaret rakamları gösteriyor ki, Türkiye emin adımlarla 2012 yılı hedeflerine doğru ilerlemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs