En Sıcak Konular

AA'dan yeni iş birliği

30 Nisan 2012 13:41 tsi
Anadolu Ajansı, El Cezire ve Katar Haber Ajansı arasında, ortak çalışma ve işbirliği konusunda anlaşmaya varıldı.

Anadolu Ajansı, El Cezire Televizyonu ve Katar Haber Ajansı yetkilileri arasında, ortak çalışma ve işbirliği konularında prensipte anlaşmaya varıldı.

Davet üzerine geldiği Katar'da, El Cezire Televizyonu ve Katar Haber Ajansı yetkilileriyle bir araya gelen Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın "dünyanın ilk 5 büyük haber ajansı arasına girmeyi hedefleyen 100. yıl vizyonu" ve Arapça Servisi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öztürk, Katar'daki temasları kapsamında önce Katar Haber Ajansı Genel Müdürü Ahmed Said Albanin'i ziyaret etti. Bir saat süren görüşmede Öztürk, Albanin'e, Anadolu Ajansı'nın 100. yıl vizyonunu ve Arapça Servisi ve yürütülen diğer çalışmaları anlattı.

Anadolu Ajansı'nın habere bakışı ile Katar Haber Ajansı'nın bakışı arasında büyük benzerlik olduğunu söyleyen Öztürk, "Önümüzdeki dönemde Katar Haber Ajansı ile ortak çalışmalar yaparak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

"Katar ve Türkiye'nin bölgede iki önemli ülke olduğunu" kaydeden Öztürk,

"Günümüzde iletişim ve habercilik çok önemli bir hale geldi. İslam ülkeleri olarak bu alana ağırlık vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Görüşmede, AA Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün Kahire'de açıldığını ve mayıs başından itibaren çalışmaya başlayacağını bildiren Öztürk, "Haziran ayı itibarıyla bölgedeki diğer bürolarımızı tamamen yayına hazır hale getireceğiz. Bir yılın sonunda Arapça Servisi'miz gerek teknolojik olarak gerek içerik olarak tam anlamıyla bir ajans haline gelecek" ifadelerini kullandı.

Öztürk AA Arapça Servisi'nin bölgede büyük ilgi gördüğünü vurguladı.

Katar Haber Ajansı Genel Müdürü Ahmed Said Albanin de AA Arapça Servisi'nin kurulmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Katar ve Türkiye arasında çok sağlam bir ilişki ve işbirliği bulunduğunu belirten Albanin, "iki ülkenin bölge siyasetinde daha aktif olabilmesi için basın ayağını güçlendirmek gerektiğini, bu noktada kendilerinin Anadolu Ajansı ile her türlü anlaşma ve ittifaka hazır olduklarını" kaydetti.

Görüşmenin ardından Katar Haber Ajansı Teknik Servis Departmanı Müdürü Halid Muhammed Al Mutavva, Öztürk ve beraberindeki heyete sunum yaptı. Sunumda Katar Haber Ajansı'nın kullandığı sistem tanıtıldı.



EL CEZİRE'Yİ ZİYARET ETTİ

AA Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü Öztürk, daha sonra El Cezire Televizyonu'nu ziyaret etti.

El Cezire Televizyonu Genel Müdürü Şeyh Ahmet bin Casim el Tani ile bir araya gelen Öztürk, AA'nın yeni vizyonu, AA Haber Akademisi ve Arapça Servisi'nin çalışmalarını aktardı.

Öztürk, şunları söyledi:

"Türkiye'de bir olay olduğunda haberi yabancı ajanslardan alıyorsunuz. Biz de aynı şekilde, Katar'da bir olay olduğunda yabancı ajanslardan alıyoruz. Buna bir son vermek için AA Arapça Projesi'ni hayata geçirdik. Biz, kardeşlerimizle başkaları aracılığıyla konuşmak istemiyoruz."

Dünyada savaş muhabirliği eğitimi veren sayılı merkez olduğuna değinen Öztürk, El Tani'ye, Türkiye'de bu eğitimi veren bir merkez açtıklarını anlattı. Söz konusu merkezin Ortadoğu'da ilk olduğunu belirten Öztürk, El Cezire ile eğitim konusunda işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Öztürk, bunun yanı sıra AA Arapça Servisi'ndeki gazeteciler için El Cezire eğitim akademisi ile ortak bir eğitim programı yapmayı arzu ettiklerini kaydetti.



Öztürk'ün aktardıklarını ilgiyle dinleyen ve sık sık sorular soran El Tani, gazetecilerin eğitimi konusunda ortak bir çalışma yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde El Cezire ile Anadolu Ajansı arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

El Tani, Öztürk'ten, Türkiye'de savaş muhabirliği eğitimi vermek üzere açılan merkezin çalışmaları ile ilgili ayrıntılı doküman istedi.

Öztürk, görüşmenin ardından El Cezire Medya Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerle görüştü.



Görüşmede Anadolu Ajansı Arapça Servisi ile El Cezire arasında eğitim alanında yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

"Türkiye'yi sadece dost bir ülke olarak değil, kendi parçamız olarak görüyoruz" diyen El Cezire Medya Merkezi yöneticileri, özellikle savaş muhabiri eğitimi alanındaki projeye büyük ilgi göstererek, projeden yararlanmak istediklerini ifade etti.



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,966 µs