En Sıcak Konular

İhvan: Mısır ordusu kabine değişikliği planlıyor

30 Nisan 2012 13:28 tsi
İktidarda bulunan askeri konseyin hükümeti yenileme niyetinde olduğu iddia edildi. Başkent Kahire'de ise eylemler devam ediyor

Mısır'daki Müslüman Kardeşler, iktidardaki generallerin, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını gölgede bırakan siyasi kavgayı etkisiz hale getirmek için hükümette görev değişikliği yapmayı planladıklarını söyledi.

İhvan vekili Essam El-Eriyen, askeri konseyin kabine değişikliği üzerinde görüşmeleri başlatmak istediğini söylerken, ordu iddialar hakkında yorum yapmadı.
İhvan'ın internet sitesinde yer alan iddiaya göre, iktidarda bulunan askeri konseyin başındaki Mareşal Hüseyin Tantavi, hükümeti yenilemeyi planlıyor.

Mısır'ın resmi haber sitesi El-Ahram da, Tantavi'nin hükümete İslamcılar ve diğer parlamenter siyasi güçlerden takviye yapacağı haberlerine yer verdi.

Pazar günü parlamento askerin seçim sonuçlarını yansıtan bir değişiklik yapması gerektiği gerekçesiyle bir hafta boyunca çalışmalarını askıya almaya karar vermişti.

TANSİYON YÜKSELİYOR

Öte yandan, Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça, tansiyon yükseliyor. Savunma Bakanlığı önündeki gösterilerde bir eylemcinin öldürülmesi, yeni bir eylem dalgasına neden oldu.

Başkent Kahire'deki, Savunma Bakanlığı önünde toplanan göstericiler, gece saatlerinde bir grup tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi. Görgü tanıkları, polisin çatışmaya üç saat boyunca müdahale etmediğini savundu. Güvenlik güçlerinin açıklamasına göre, çatışmada 1 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Ölen eylemci, cumhurbaşkanlığı adaylığından men edilen Hazem Salih Ebu İsmail'in taraftarlarındandı.

Selefi eylemciler, hem orduya hem de adaylarının çekilmesine kızgın.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimleri 23-24 Mayıs'ta yapılcak. İlk turda yüzde 50 oy alan aday olmazsa, Temmuzda ikinci tur seçimlere gidilecek.

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,287 µs