En Sıcak Konular

Breivik, cezaevinde bile rahat durmuyor!

30 Nisan 2012 12:44 tsi
Norveç’te 77 kişinin katili olarak yargılanan Anders Behring Breivik’in yattığı hücrede rahat durmadığı, Rusya’daki aşarı sağcılarla mektuplaşarak çete kurduğu ortaya çıktı.

Baerum cezaevinde aşırı sağcı hayranlarından yüzlerce mektup alan Breivik’in çete kurduğunu avukatlarından Tord Jordet de doğruladı. Tord Jordet, Breivik’e gelen mektupların bir görevli tarafından açılarak okunduğunu, Norveç dışından gelen mektupların ise yeminli tercümanlar tarafından Norveç diline tercüme edildiğini söyledi.

Aşırı sağcı Ruslarla mektuplaştığını doğrulayan Avukat Tord Jordet “Breivik, aşırı sağcı Ruslarla bir ağa oluşturduğunu bana söyledi. Ama Breivik’i desteklemek amacıyla kurulan ağ hakkında geniş bilgiye sahip değiliz. Çok sayıda mektup Norveç diline çevriliyor. Ayrıca manifestosunun çevirisi de yapılıyor. Manifestoda yer alan bilgilerle mektuplardaki bilgiler karşılaştırılacak” dedi. Breivik’in yattığı 3 odalı hücrede kendisini polise ve mahkemede sorulacak sorulara karşı hazırlamak için notlar hazırladığı, Rusya ve Avrupa ülkelerindeki cezaevlerinde olan aşırı sağcılarla bir örgüt kurma çalışmaları yaptığı bildirildi.

Avukat Tord Jordet, “Breivik, okuyama vakti olmayacak kadar çok mektup alıyor. Onun gelen ve gidecek mektupları sınırlı tutuyoruz. Ayrıca kendisine de mektuplara cevap vereme konusunda uyarıda bulunduk. Mektupların çoğunluğunun içeriği, hayranlarının destek cümlelerinden oluşuyor” dedi.

DANİMARKALI IRKÇI LİDERDEN ÜRKÜTEN AÇIKLAMALAR

Danimarka’daki ırkçı örgüt Danish Defence League lideri 26 yaşındaki Kasper Mortensen, Ekstra Bladet gazetesine ürkütücü açıklamalarda bulundu. Kasper Mortensen, Norveç’te 77 kişiyi öldüren Norveç canisi Breivik’i çok iyi anladığını belirterek, Danimarka ve Avrupa’nın İslamlaşmasının önlenmesi gerektiğini söyledi. Ülkede yaşayan Müslüman asıllı göçmenler için “Barbar tecavüzcüler, çocukları kötüye kullanan insanlar” gibi ağır ithamlarda bulunan Kasper Mortensen Müslümanlara karşı mücadele başlattıklarını belirterek “İslam faşistçe bir ideoloji, yasaklanması gerekir.

Danish Defence League, giderek büyüyor. 3 yıl sonra hedefimiz şimdikinin 5 katı büyümek. Şimdilik mücadelemiz şiddete başvurmadan devam ediyor ama Breivik’i çok iyi anlayabiliyoruz. Onunla yüzde yüz aynı fikirdeyiz. Utoya ve Oslo’daki saldırılarda masum insanlar da öldü ama derin düşündüğümüz zaman onun ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Anders Breivik akıllı adam. O Norveç’te sol partilerin yarattığı bir şahsiyet. Geçtiğimiz ay, Arhus’da düzenlediğimiz “Cihad’a karşı” konulu eylemimiz sırasında büyük ilgi gördük. Avrupa’nın her yerinden yaklaşık 200 üye toplandı. Ama ben eylem sırasında tutuklu idim. Polis beni eylemden 3 gün sonra serbest bıraktı. Biraz da bilerek böyle yapıldı. Ben her zaman söyledim. Biz şiddet yanlısı bir kuruluş değiliz ama gerektiği zaman şiddete başvurmaktan kaçınmayız” dedi.

CEZAEVİNDE BİLE RAHAT DURMUYOR

Aabenra şehrinde, bir diskotek önünde göçmen gençlerle kavga ederken kendisine mani olmak isteyen özel güvenlikçiyi hastanelik ettiği için 6 ay hapis cezası alan Kasper Mortensen, ev izninde Ekstra Bladet gazetesine verdiği 6 sayfalık röportajında, Danimarka’daki Müslümanların devlete yılda 100 milyar krona mal olduğunu öne sürerek, Müslüman asıllı göçmenlerin sosyal ve ekonomik yardımlar, işsizlik yardımları ile geçindiklerini, toplumun bir parçası olmak istemediklerini iddia etti.

Kasper Mortensen, kendisinin de erken emekli olduğu ve sosyal yardımlarla geçindiği hatırlatıldığında ise “burası benim kendi ülkem. Benim yardım alma hakkım var ama göçmenlerin yok”dedi. Kasper Mortensen, Danis Defence League’nin köklerinin İngiltere’deki English Defence League olduğunu belirterek ceza evinde kaldığı sürede her ay bir göçmen tutukluyu hastanelik ettiği için sürekli cezaevi değiştirdiğini söyledi. Kasper Mortensen, göçmenlerin sol partilere oy verdiklerine dikkat çekerek “Müslüman göçmenler hep Sosyal Demokratlar ve diğer sol partilere oy veriyorlar. Çünkü sürekli iktidarda kalıp, sosyal imkânlardan yararlanmak istiyorlar.

Ülkemizde bazı yabancıların bulunması normal ama sürekli yenilerinin gelmesi normal değil. Ülkemiz bir gün Müslüman bir ülke olacak. Göçmenler ülkemize mahvediyorlar”dedi. Kasper Mortensen’in açıklamaları uzmanları da ürküttü. Uzmanlar, Danimarka’da Breivik’e özenerek benzeri saldırılarda bulunacak aşırı sağcıların çıkabileceği uyarısında bulundular



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs