En Sıcak Konular

AB Türkiye’ye aşalayıcı davranıyor

30 Nisan 2012 12:43 tsi
Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan başarıyla çıkan Aşırı sağcı Ulusal Cephe FN’nin Avrupa Parlamentosu AP’deki temsilcisi Bruno Gollnisch,ABHaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve Türkiye AB sürecini ABHaber’e değerlendiren Gollnisch,Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’i sert bir şekilde eleştirdi.Sarkozy’nin izlediği politikaları kendilerinden aldığına dikkati çeken Gollnisch,Sarkozy’nin seçimlerdeki tüm söylemleri bizim söylemlerimiz. Sonra kendisini demokrat diye tanımlıyor.İkinci turdaki tek amacı FN’nin seçmenlerini kazanmak.FN’nin sloganlarını ve politikalarını uygulayıp Sarkozy sonra kendisini başka partiliyim diye tanımlıyor.Her şey ortada.Sarkozy yalan söylüyor.Hemde Fransız halkının gözlerinin içine bakarak’’ dedi.

Bruono Gollnisch şunları söyledi:

‘’Sarkozy şimdi (FN) bize sempati duyuyor.Sarkozy,FN’nin programı ve sloganlarını cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunda da kullanmaya devam ediyor.Sonrada kendini orta yol diye tanımlıyor.Bizim seçmenlerin oylarını almak için ne gerekiyorsa onu yapıyor.Ekonomi,sınırların korunması, göç sorunu,göçmenler vs....Tüm söylemlerine bakın hepsi bizim söylemlerimiz.Sarkozy kimi kandırıyor.

SOYKIRIM TİYATROSUNA BİR SON VERMEK LAZIM

Fransa’da artık Soykım tiyatrosuna bir son vermek lazım. 24 Nisan’da Sarkozy ve Holllande’nin koşar adım Ermeni oylarını almak için soykırım anma etkinliğine katılmaları sadece oy avcılığından başka bir şey değil.Fransa’nın bir başka ülkenin soykırım sorununa karışması çok yanlış Hele soykırımı inkar edenleri Fransa’da cezalandırmaya kalkmak ise çok yanlış.

Soykırımı inkara kesinikle karşıyız.Böyle saçma bir şey olamaz.O zaman yarın Fransa’da bir başka bir grup çıkar.Bizim soykırımı tanıyın derse ne olacak.Bu işlerin sonu yok.Bu işlere Fransa’nın müdahil olması çok yanlış.Fransa’daki Ermenilere yapılan sadece oy avcılığı.Oylarını almaya çalışmaktan başka bir şey değil.

AB’DE TÜRKİYE'YE BÜYÜK HAKSIZLIK YAPIYOR

AB sürecinde Türklere sürekli yeni engeller çıkarılmaya çalışılıyor.Ermeni soykrımı vs... sürekli yeni engeller Türkiye’nin önüne konuyor.Bu samimi bir yaklaşım daha açıkçası dürüst bir yaklaşım değil.Türkler ile yanlış yoldayız. Bizim korkumuz Türkiye AB üyesi olunca çok sayıda Türkün Avrupa’ya akın edecek olması.AB ile müzakerelerin başında dürüst bir şekilde Türklere bunu söylememiz gerekirdi.Diğer bir korku ise Türklerin AB kurumlarında nüfusdan dolayı ağırlığının olacağı endişesi var.

Türkler ile müzakerelerden önce bunları açık bir şekilde tartışmamız lazımdı.Burada samimi olmak gerekiyor.Türkler ile müzakerelere oturup sonrada sürekli yeni engeller çıkarmak ne kadar doğru.Türkler zeki insanlar.Bunları anlatmak lazımdı.AB’de Türkiye’yi aşalayıcı bir tutum takınılıyor.Oysa bunlara hiç gerek yok.Türkiye Avrupa ile Doğu arasında bir köprü. Türkiye’nin Avrupa için önemi çok fazla.Ben Türklerin yerine olsam bu AB’ye girmek istemezdim.’’ 

Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,663 µs