En Sıcak Konular

Bir köprü daha yıkılma tehlikesi yaşıyor

30 Nisan 2012 12:30 tsi
Zonguldak Belediyesi, uzmanların taşıyıcılarında metal yorgunluğu tespit ettiği kent merkezindeki Fevkani Köprüsü'ne araç parkını yasakladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, köprüde gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaycuma ilçesindeki köprünün bir bölümünün çökmesinin ardından, kent merkezinde bulunan ve 1956'da yapılan Fevkani Köprüsü'nün de gündeme geldiğini hatırlattı.

Uzmanlara yaptırdıkları çalışmada, köprünün taşıyıcılarında metal yorgunluğu tespit edildiğini belirten Akdemir, üzerindeki yoğunluğunun kaldırılmasının iyi olacağı yönünde görüş belirtildiğini ifade etti.

Akdemir, şöyle konuştu:

''Belediye Meclis üyeleri ve yetkili arkadaşlarla görüşerek otopark olarak kullanılan kısımların kaldırılmasının yerinde olacağına karar verdik. Bugünden itibaren köprüyü araç parkına yasakladık. Trafik ve zabıta ekipleri bu konuda yoğun şekilde çalışacak. Köprüde tadilat mı yapacağız, uzun süreçte yenisini mi inşa edeceğiz zaman gösterecek. Arkadaşlarımız bu konuda araştırmalarını sürdürüyor.''

'Köprüyü kaldırdım' demenin bir çözüm olmadığına işaret eden Akdemir, planlı ve programlı çalışmanın gerekli olduğunu kaydetti.

Araç parkının yasaklanmasının yanı sıra yoldaki asfalt yoğunluğunu da kaldıracaklarını anlatan Akdemir, ''Makineyle 25 santimetreyi bulan asfaltı incelteceğiz. Böylece köprünün taşıyıcılarındaki yük azalacak. Köprünün yapıldığı yıllarda araç yoğunluğu fazla değildi. Araç sayısı arttıkça metal yorgunluğu arttı'' dedi.

Akdemir, köprünün üzerinde ağır tonajlı kamyonların geçişinin yasaklanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ile çalışmaların olduğunu belirterek, ''Köprünün bakımı ve onarımı yapılacak. İlgili bakanlıklardan da gerekli destek istenecek. Şehircilik adına ileride köprüyü kaldırırsak geçişleri nasıl sağlarız, halkımızı nasıl rahatlatırız, bunu da araştırıyoruz'' diye konuştu.

Çaycuma'da 6 Nisan'da Filyos Çayı'ndaki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu 15 kişi suya düşerek kaybolmuş, 8'sinin cesedine ulaşılmıştı. 

Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,758 µs