En Sıcak Konular

Clinton'dan Obama'ya güçlü destek

30 Nisan 2012 09:03 tsi
Clinton'dan Obama'ya güçlü destek ABD'de bu yıl Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için kampanyasını sürdüren Başkan Barack Obama, Virginia eyaletindeki bir bağış toplama etkinliğinde eski ABD Başkanı Bill Clinton ile birlikte kürsüye çıktı.

Ülkede hala popüler bir isim olan Clinton'la ortaklaşa üç bağış toplama etkinliği yapmayı planlayan Obama, bu etkinliklerin ilkini, Demokrat Ulusal Komitesi'nin eski başkanı ve Clintonların yakın danışmanı ve destekçisi olan Terry McAuliffe'in Virginia'daki özel ikametgahında düzenledi.

Etkinlik, 2008 başkanlık seçimleri öncesinde, Bill Clinton'ın eşi, şu anki ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da Demokrat Parti ön seçimlerinde yarışması nedeniyle Obama ile Clinton arasında o dönemde görülen rekabetin dostluğa ve ortaklığa dönüştüğünü göstermesi bakımından önem taşıyor.

Obama, o dönemde adaylığı için "peri masalı" ifadesini kullanan Bill Clinton'ı şimdi yanına çekerek, hem ülkede hala sevilen bir şahsiyet olan Clinton'ın desteğiyle kampanyasına güç katmayı, hem de Demokrat Parti içerisinde kendisine destek yönünde sağlam bir bütünlük ve birliktelik oluşturmayı hedefliyor.

Clinton da, katılım ücreti 1000 dolardan başlayan, 500 kişinin katıldığı resepsiyon ve sonrasında ise 80 kişinin kişi başına 20 bin dolar ödeyerek katıldığı akşam yemeğini kapsayan etkinlikte yaptığı konuşmada, Obama'ya yönelik güçlü destek ifadeleri içeren açıklamalarda bulundu.

Obama'nın, ekonomiyi eski sağlığına kavuşturmak için zamanın ilerisinde hareket ettiğini belirten Clinton, geçmişe bakıldığında benzer finansal sıkıntıların aşılmasının 5 ila 10 yıl sürdüğüne dikkati çekti.

Clinton, Obama'nın yeniden ABD Başkanı seçilmeyi hak ettiğini çünkü ülke için net hedeflerinin bulunduğunu ve bu hedefleri yerine getirmekte olduğunu söyledi.

Konuşmalarında hem Clinton hem de Obama, bu yılki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan eski Massachusetts Senatörü Mitt Romney'nin ismini telaffuz etmeseler de, onun hem ekonomik ajandası hem de dış politika bilgisini sorgulayan ifadeler kullandılar.

Clinton, Başkan Obama'nın seçim kampanyasında vurguladığı, Cumhuriyetçilerin 1929'daki Büyük Bunalım'dan bu yana en büyük finansal krize yol açan politikalara geri döneceği mesajını benimseyen bir tavır takınarak, "(Obama'nın), esasında daha önce yapılanları yapmak isteyen bir rakibi var, ki bunlar da, daha öncekiler gibi aynı neticeleri verecek" diye konuştu.

Obama da, kendisi ve Hillary Clinton'ın, "son üç buçuk yılı, diğerlerinin karıştırdıklarını toparlamak için harcadıklarını" söyledi.

Romney ile de isim vermeden, "Karşı taraftaki muhtemel aday, birdenbire bir numaralı düşmanımızın El Kaide değil, Rusya olduğunu söyledi. Bunu ben uydurmadım. Belki de takvimi kontrol etmedim, acaba 1975'e geri mi döndük diye düşündüm" diyerek dalga geçen Obama, kalabalığa hitaben, "Bize katılın ve 2008'de başladığınız işi bitirin. Her seçim için, tarihteki en önemli seçim denir ama bu seçim gerçekten öyle" diye konuştu.

Seçim tarihi yaklaştıkça kampanyasına da hız veren Obama, 5 Mayıs'ta, seçimlerde çekişmeye sahne olması beklenen Ohio ve Virginia'da ilk resmi kampanya mitinglerini düzenleyecek.

aa


Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs