En Sıcak Konular

'İstanbul güzel ve muhteşem bir kent'

29 Nisan 2012 18:01 tsi
Bazı sahneleri Türkiye'de çekilen James Bond serisinin son filmi ''Skyfall''un başrol oyuncusu Daniel Craig,İstanbul'un güzel ve muhteşem bir kent olduğunu belirterek ''Bond'un İstanbul ile ilişkisi var'' dedi.



Çekimlerinin bir bölümü İstanbul'da süren filmin yönetmeni Sam Mendes, yapımcılar Michail Wilson, Barbara Broccoli, oyuncular Daniel Craig, Naomie Harris, Berenice Marlohe ve Ola Rapace'yle birlikte Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

Yönetmen Sam Mendes yaklaşık 20 gündür burada olduklarını, çok güzel zamanlar geçirdiklerini belirterek, ''İstanbul çok özel bir kent. İnsanlar bize çok sıcak davrandılar. Çok özel zamanlar yaşadık. İstanbul, Türkiye'nin en güzel kenti'' dedi.

Mendes, başrol oyuncusu Daniel Craig'in çok özel bir oyuncu ve bu nesil içinde Bond'u oynayacak kalitede biri olduğunu dile getirdi.

Filmin çekimlerinin Adana, Fethiye ve İstanbul'da yapıldığını anlatan Mendes, ''Şehrin bize verdiklerine bakıyoruz. Elbette ki değişikler var ama film, güzel şehirlerde çekiliyor'' dedi.

Bir gazetecinin ''Kapalıçarşı'nın zarar gördüğüne dair haberler yansıdı. Bu doğru mu?'' sorusuna Mendes, ''Kapalıçarşı'daki hasarın minimum seviyede olduğunu biliyoruz. Bizim ürettiğimiz bir cam kırıldı'' diye konuştu.

Yapımcı Michael Wilson da bu konuyla ilgili daha önce düzenledikleri basın toplantısında bilgi verdiğini hatırlatarak ''Hükümet bize dikkatli olmamızı söylemişti. Biz de ona göre çok dikkatli olduk'' dedi.

-''İstanbul İstanbul'dur''-

Bir gazetecinin filmin başrol oyuncusu Daniel Craig'e sorduğu ''İstanbul'a ilk defa mı geliyorsunuz?'' sorusunu ise Craig, ''Hayır, ilk kez değil, ikinci defa geliyorum. İstanbul güzel ve muhteşem bir kent. Bond'un İstanbul ile ilişkisi var. Güzel bir şehir. Fethiye'de harika vakit geçirdik'' şeklinde cevapladı.

Bir gazetecinin ''Ajan olma şansınız olsaydı, olur muydunuz?'' sorusuna da Craig, yaptığı işten memnun olduğu cevabını verdi.

''Daha önceden filmlerde dublör sevmediğinizi ve bu nedenle filmlerinizde dublör kullanmadığınızı söylemiştiniz. Ancak bu filmde dublör kullandınız'' diyen bir gazeteciye de Craig, ''Ben asla böyle bir şey söylemedim. Filmde çok tehlikeli sahneler var. Öyle çekilmesi gerekiyordu. Güvenliğe önem vermeliyiz'' diye cevap verdi.

''Televizyon ve gazetelerde filmin Türkiye'yi İran'ı gibi göstereceği yazıldı. Bunlar doğru mu? Gerçek İstanbul'u mu sahte İstanbul'u mu göstereceksiniz?'' sorusuna ise Craig, ''Hayır, asla. İstanbul İstanbul'dur. Burayı olduğu gibi göstereceğiz. Sakın merak etmeyin. Burası harika bir şehir'' cevabını verdi.

Bu arada, yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun izlediği basın toplantısında Türkçe çeviri olmamasına bazı Türk gazeteciler tepki gösterdi.

Alınan bilgiye göre, James Bond serisinin ''From Russia with love'' ile ''The World is not enough'' filmlerinin bazı sahneleri de İstanbul'da çekilmişti.

Son film olan ''Skyfall'' ile birlikte İstanbul üçüncü defa James Bond filmlerine sahne oluyor.

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,126 µs