En Sıcak Konular

Obama, CIA ve Romney ile dalga geçti

29 Nisan 2012 10:50 tsi
Obama, CIA ve Romney ile dalga geçti
Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yemeğinde Başkan Barack Obama Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney ve Gizli Servis üyeleriyle dalga geçti.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin bu yılki geleneksel yemeğine Başkan Barack Obama'nın emlak kralı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney ve Gizli Servis üyeleriyle ilgili şakaları damgasını vurdu.
 
Obama, konuşmasına geçen ay Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile açık olduğunu fark etmediği mikrofonda sohbet ederken yakalanışıyla dalga geçerek başladı.
 
Kürsüye çıkmadan hemen önce sahne arkasından sözde "açık unutulmuş" mikrofonu fark etmeden konuşan Obama, "Benim ne işim var burada? Jimmy Kimmel'in altında çıkıp Kim Kardashian'a şakalar yapıyorum" dedi.
 
Obama, kürsüye çıktığında ise El Kaide terör örgütünün lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'daki ABD operasyonunda ölü ele geçirilişinin ardından düzenlenen geçen yılki yemeğe atıfta bulundu: "Geçen yıl bu zamanlar, dünyanın en kötü insanlarından birini adalete teslim etmiştik."
 
Tam bu sırada yemeğin düzenlendiği salondaki televizyonlarda emlak kralı Donald Trump belirdi.
 
Cumhuriyetçi Parti ile başkanlık seçimi için flört eden milyarder iş adamı Trump, Obama'nın doğum belgesinin "gizemini" çözdüğünü ileri sürmüş ve belgenin sahte olduğunu iddia etmişti. Obama, gündemi uzun süre işgal eden tartışmalara 28 Nisan'da Hawaii'de doğduğunu kanıtlayan doğum belgesini yayımlayarak son vermişti.
 
Obama, daha sonra Cumhuriyetçi Parti'nin Kongre üyeleri şerefine kadeh kaldırarak, "yemeğe katılmak amacıyla hiçbir yasayı geçirmemeyi amaçlayan yorucu programlarına ara verdikleri için" teşekkür etti.
 
Dört yıl önce halihazırda Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Hillary Clinton ile adaylık yarışında karşı karşıya geldiklerini hatırlatan Obama, son Kolombiya gezisi sırasında bira içip dans ederken kameralara yakalanan Clinton'ın hala kendisine Cartagena'dan mesajlar atıp durduğunu söyledi.
 
Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlık adayı Mitt Romney ile benzerliklerine işaret eden Obama, "ikimiz de Harvard'dan mezun olduk. Benim bir, onunsa iki derecesi var. Seni züppe seni" dedi.
 
Dinleyiciler arasında bulunan eski Pennsylvania Senatörü Rick Santorum, Obama'nın şakasına baş parmağını yukarı kaldırarak onay verdi. Ay başında başkanlık yarışından ayrılan Santorum, gençlere üniversiteye gitmelerini öğütlediği için Obama'ya züppe demişti.
 
Yaptığı şakalarla yemeğe katılanları güldüren Obama, ciddi konulara da değindi.
 
Obama, Suriye'de gelişmeleri izlerken yaşamlarını yitiren New York Times yazarı Anthony Shadid ve Sunday Times of London yazarı Marie Colvin'i hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.
 
Obama, sözlerini "artık Gizli Servis üyelerini evlerine bırakmam gerekiyor" diyerek tamamladı. Gizli Servis, bazı ajanlarının adlarının Kolombiya'da başkanı korumakla görevliyken seks skandalına karışması üzerine tüm ajanlar için belirlenen davranış kurallarını sıkılaştırmıştı.
 
Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yemeği, her yıl ABD başkanlarının esprileriyle renkli görüntülere sahne oluyor. Geçen yıl düzenlenen yemekte Obama, doğum belgesiyle ilgili iddialara ünlü animasyon filmi "Aslan Kral"dan bir kesit göstererek mizahi bir yaklaşımla yanıt vermişti.
 
Yemeğe Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve eşi Fügen Tan da katıldı.

aa


Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,781 µs