En Sıcak Konular

Taksim’de 9 istihbaratçı vardı yine de görmedik

29 Nisan 2012 10:39 tsi
Taksim’de 9 istihbaratçı vardı yine de görmedik 12 Eylül Mahkemesi’ne bir yazı gönderen emniyet, 34 kişinin öldüğü 1977 1 Mayıs olaylarında topluluğun üzerine ateş açan kişilerle ilgili bir bilginin olmadığını bildirdi.

12 EYLÜL darbesini yargılayan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne kanlı 1 Mayıs olaylarıyla ilgili raporunu gönderen Emniyet, Taksim Meydanı’na 9 istihbaratçı yerleştirdiklerini ancak kitleye açılan ateşle ilgili bilginin olmadığını anlattı. GATA’nın Tahsin Şahinkaya raporun usule uygun hazırlanmadığı iddia edildi.
 
Provokasyonla ilgili duyum almadık
 
12 Eylül darbesini yargılayan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin isteği üzerine kanlı 1 Mayıs olaylarıyla ilgili istihbarat raporunu gönderen Emniyet, Taksim Meydanı’na 9 istihbaratçı yerleştirdiklerini ancak kitleye açılan ateşle ilgili bilginin olmadığını aktardı. Suikast ve provokasyona ilişkin daha önce yazışmaların ve duyumun olmadığı belirtilen raporda ihmallere dikkat çekildi. Emniyet’in, 34 kişinin yaşamını yitirdiği 1977 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında topluluğun üzerine ateş açılan noktalardan biri olan Intercontinental Oteli’ne bir komiser ve iki polis memuru yerleştirildiği iddiasına karşın kitleye açılan ateşle ilgili ‘bilgi yok’ demesi ise kafalarda soru işareti bıraktı.
 
Genelkurmay: Bunlar devlet sırrı
 
12 Eylül 1980 askeri müdahalesine dair Genelkurmay Karargahı’ndan gönderilen belgelerin ise devlet sırrı olduğunun altı çizildi. “Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman İnce tarafından incelenebilir” denilen belge ve raporlar davaya müdahil olanlara verilmedi. Gelen belgeleri sadece mahkeme başkanının okuyarak davaya ilişkin olanlar hakkında rapor hazırlayacağı öğrenildi. Belgelerle ilgili kararı Başkan İnce verecek.
 
GATA’NIN RAPORU USULE UYGUN ÇIKMADI
 
12 Eylül davası kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan darbeciler Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın raporları beklenirken Şahinkaya’nın İstanbul GATA Haydarpaşa Hastanesi’nden aldığı sağlık raporunun usulsüz olduğu iddia edildi. Şahinkaya için Nöroloji ve Hemotoloji bölümünden alınan raporlarda protokol ve hekim sicil numarasıyla birlikte kurum üst yazısının olmadığı ortaya çıktı. Tek hekimin imzasının olduğu raporda tarihin de yazılmadığı bildirildi. GATA’nın raporunda psikiyatri yönünden bir rahatsızlığa rastlanmazken, parkinson rahatsızlığı olduğu belirtilmişti.

star


Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,885 µs