En Sıcak Konular

Bu davanın sonu nereye varacak?

29 Nisan 2012 09:45 tsi
Bu davanın sonu nereye varacak? Çevik Bir’in avukatı, diğer 28 Şubat zanlılarının avukatlarını “Paşamın selamı var” diyerek aradı ve pazartesi toplantıya çağırdı ancak reddedildi.

ÇEVİK BİR CEZAEVİNDE DERT YANDI
 
28 ŞUBAT postmodern darbe soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 33’e yükselirken, sürecin 1 numaralı aktörü Çevik Bir’in cezaevinde kendisini ziyarete gelen yakınlarına “Bu davanın sonu nereye varacak?” dediği öğrenildi. Bir’in avukatı diğer şüpnheli avukatlarını Bir7in selamını söyleyerek “Ağız birliği edelim” diye pazartesi günü toplantıya çağırdı. Bazı avukatlar teklifi reddettiler.
 
28 Şubat’ta 33 zanlı tutuklandı
 
Postmodern darbe soruşturması kapsamında 2 emekli orgeneral, bir emekli Korgeneral, 1 emekli Tümgeneral, 2 muvazzaf Tuğgeneral, 3 emekli Tuğgeneral ile 8 muvazzaf albayın da aralarında bulunduğu toplam 33 kişi tutuklandı. Muvazzaflar Ankara Mamak Askeri Cezaevi’ne konulurken, aralarında emekli rgeneraller Çevik Bir ve Fevzi Türkeri’nin de bulunduğu emekli askerler Sincan F Tipi Cezaevi’ne konuldu.
 
Paşamın selamı var toplanalım
 
“Hükümeti devirmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir’in avukatı Numan Bozkurt’un, “Paşamın selamı var!” diyerek soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüphelilerin avukatlarını toplantıya çağırdı. Pazartesi günü Bozkurt’un bürosunda yapılacak olan toplantıda soruşturma kapsamında tutuklu şüphelilerin avukatlarından aynı yönde ifade verilmesini isteyeceği kaydedildi. Şüpheli avukatlarından, Bir’in zor durumda kalmaması için aynı ifadeyi vermesi istenirken, bu şekilde diğer şüpheliler için de daha iyi olacağı savunuldu.
 
Bazı avukatlar teklifi reddetti
 
Bir kısım şüpheli avukatları ise ‘ağız birliği yapalım’ şeklindeki bu çağrıya tepki gösterdiği öğrenildi. İfade birliği yapmak için toplanmanın etik olmadığını savunan avukatlar, Bozkurt’a toplantıya katılmayacakları cevabını verdi. 16 Nisan’da tutuklanan Çevik Bir’i kaldığı Sincan Cezaevi’nde yakınlarının ziyaret ettiği belirtildi. Bir’in kendisini ziyarete gelen yakınlarından Amerika’daki oğlunun Türkiye’ye dönmesini ve kanser olan eşi Nilgün Bir’in tedavisiyle ilgilenmesini istediği ifade edildi. Bir’in ziyaretçilerine “Bu davanın sonu nereye varacak?” dediği öğrenildi.

star


Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,468 µs