En Sıcak Konular

PKK sığınaklarında İran yapımı el bombaları

29 Nisan 2012 09:17 tsi
PKK sığınaklarında İran yapımı el bombaları Polis ve jandarma birliklerinin, geçtiğimiz hafta Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde düzenlediği operasyonda İran menşeli M-DN 11 model savunma tipi el bombalarını ele geçirdiği öğrenildi.

PKK operasyonunda örgütün sığınakları yerle bir edilirken gıda ve silah malzemelerine el konuldu. Aramalarda A4 tipi plastik patlayıcılar da bulundu. Hakkâri Emniyet'inden gönderilen bilgi notunda bir ayrıntıya dikkat çekiliyor. Örgütün son yıllardaki eylemlerde genellikle Rusya menşeli F-1 model savunma tipi el bombalarını kullandığı hatırlatılarak ele geçirilen yeni bombaların İran yapımı olduğuna işaret ediliyor.

Polis ve jandarma birlikleri geçtiğimiz hafta Hakkâri'nin Çukurca kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Örgütün sığınakları yerle bir edilirken, bulunan gıda ve silah malzemelerine de el konuldu. Aramalarda A4 tipi plastik patlayıcının yanı sıra İran yapımı el bombaları da ele geçirildi. Hakkâri Emniyet Müdürlüğü'nden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen bilgi notunda bu ayrıntıya dikkat çekiliyor. Örgütün son yıllarda gerçekleştirdiği eylemlerde genellikle Rusya menşeili F-1 model savunma tipi el bombalarının kullanıldığı aktarılıyor. Ele geçirilen yeni bombaların İran menşeili M-DN 11 model savunma tipi olduğunun altı çiziliyor. Geçtiğimiz aylarda İran'ın PKK'nın siyasi faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye sınırındaki silahlı unsurlarına da göz yumduğu yönündeki iddialar kamuoyuna yansımıştı. Ayrıca operasyonlarda sağ olarak ele geçirilen bazı örgüt üyelerinin ifadelerinde de İran'ın üstü örtülü olarak PKK'ya destek verdiği ileri sürülmüştü. Elde edilen bilgiler de daha sonra diplomatik kanallar aracılığıyla İran yönetimine aktarılmıştı. İran tarafıyla paylaşılan bilgilerden ilkini, 'PKK, Nagadeh şehrinde Ekim 2008 ayında bir hastane kiraladı ve hastane halen aktif olarak faaliyet yürütüyor' bilgisi oluşturuyor. Ayrıca İran'ın Urumiye şehrinde faaliyet gösteren Azerbaycan Hastanesi'nin de yaralı PKK'lıların tedavisi amacıyla kullanıldığı savunuluyordu. Bir diğer iddia ise PKK'nın, Irak'ın kuzeyinde bulunan 400 kadar teröristi İran üzerinden Nahçivan ve Ermenistan'ın Erivan bölgesine aktardığı yönünde. Yaralanan örgüt mensuplarından bir kısmının İran'ın Sablak ve Urumiye şehirlerindeki özel hastanelerde tedavi edildiği de söylentiler arasında. Ayrıca terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin de İran'da bazı otelleri buluşma ve görüşme yeri olarak kullandığı ileri sürülüyor. PKK'nın ana karargâhına operasyon Bu arada Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı ve 4'üncü Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından Ovacık ve Pülümür kırsalında PKK'ya yönelik başlatılan bahar operasyonu kapsamında Ahpanos Vadisi'nin yüksek kesimlerinde örgütün bölge sorumlusunun da kaldığı tespit edilen ana karargâh, Jandarma Özel Harekât timleri tarafından arandı. Çok kısa bir süre önce terk edildiği anlaşılan sığınakta çok sayıda malzeme ele geçirildi. Bahar mevsimi ile birlikte sığınaklarını terk ederek ormanlık ve dağlık alanlara doğru yer değiştirme çabası içine giren PKK'lı gruplara yönelik havadan ve karadan başlatılan takip devam ediyor. Bölgede muhtemel saldırılara karşı Kobra helikopterlerde operasyona destek veriyor.

zaman


Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,912 µs