En Sıcak Konular

İşte talimatı veren isim

29 Nisan 2012 09:07 tsi
İşte talimatı veren isim Aydınlık dergisinde bulunan Başbakan Erdoğan’a ait telefon dinleme kayıtlarıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı...

Ergenekon soruşturması kapsamında Aydınlık dergisinde bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan’a ait telefon dinleme kayıtlarının nasıl elde edildiğine yönelik ilginç bir detay gün yüzüne çıktı. Başbakan Erdoğan’ın sahte isimle mahkemeden alınan izin sayesinde dinlendiği öne sürüldü. Bu yönde görüş ortaya koyan Emekli Albay Erdal Sarızeybek, gerekçe olarak da dinlemelerin yapıldığı tarihte Jandarma’nın yasa dışı dinleme yapabilecek teknik imkanlarının olmamasını gösterdi.
 
TALİMAT ŞENER ERUYGUR’DAN

Aralarında Aydınlık dergisi ve Ulusal Kanal çalışanları ile İşçi Partililerin de olduğu son Ergenekon iddianamesinde çarpıcı bir detay yer aldı. Aydınlık dergisinden ele geçirilen Erdoğan’ın KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la yaptığı telefon görüşmelerinin Ergenekon sanığı Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz’e verdiği talimatla kaydedildiği belirtildi.
 
“MAHKEME KARARINDA ZORLANIYORUZ”
 

Ergenekon savcılarının 28 Şubat 2012 tarihinde tanık olarak ifadesini aldığı emekli Albay Erdal Sarızeybek de bu iddiayı doğrulayan açıklamalar yaptı. “Ya Gazi Paşa Duyarsa” isimli kitabında deşifre ettiği skandalla ilgili olarak savcılık ifadesinde şunları anlattı:
 
“Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı olduğumdönemde İstihbarat Başkanı olan Levent Ersöz’ün bazı talepleri oldu. Resmi yazıyla 10 adet telefon numarasının 3 aylık dökümleri Şanlıurfa Jandarma İstihbarat Şubesinden istendi. Ben resmi yazıyı görmedim. Sadece bu durum bana bildirildi. Şanlıurfa Jandarma İstihbarat Şubesi görevlilerine bu numaraların kimlere ait olduğunun araştırılması yönünde talimat verdim.Numaraların 7 tanesinin bölgede yaşayan şüphelilere ait olduğunu, bir tanesinin o dönem Tümgeneral olan M.B.’ye, bir tanesinin o dönem Tuğgenerel olan E.A.’ya, bir tanesinin de E.A. ile irtibatlı sivil bir şahsa ait olduğunu tespit ettim. Böylece Levent Ersöz’ünbu generalleri araştırdığını anladım. Telefon numaralarını Levent Ersöz’ün talimatı ile talep eden Uğur isimli yüzbaşı ile yaptığım telefon görüşmesinde, Uğur yüzbaşı bana ‘mahkeme kararı çıkarmakta zorlanıldığını, bu numaralardan çok olduğunu, sorun yaşandığını ve her alaya dağıtım yapıldığını’ söyledi. Uğur yüzbaşıya neden terörist olmayan kişilerin numaralarını bize sorduruyorsunuz diye sordum. Uğur yüzbaşı da ‘Bize emir verildi’ şeklinde cevap verdi.”
 
Bu ifadelerin ardından Sarızeybek, savcıların sorusu üzerine Başbakan Erdoğan’ın da bulunduğu üst düzey devlet görevlilerinin telefon kayıtlarının nasıl elde edildiğine ilişkin görüşünü açıkladı: “Bu dinlemeler sahte isimlerle mahkeme kararı alınarak yapılmış olabilir. Görev yaptığım dönemde Jandarma Genel Komutanlığı yasa dışı dinleme yapabilecek teknik imkanlara sahip değildi.” Savcılık, iddianamede Sarızeybek’in ifadeleri için “Tanığın bu beyanlarından Levent Ersöz’ün yasa dışı olarak bir takım kişilerin HTS kayıtlarını temin ettiği anlaşılmaktadır. Tanıklık yaptığı olaylar sırasında şahsın Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı olması nedeniyle tanığın bu beyanlarına itibar edilmiştir” tespitine yer verdi.
 
MİT’in belgesi Genelkurmay ’dan sızmış

Ergenekon'un son iddianamesinde İşçi Partisi'nde ele geçirilen Karargah Evleri yapılanmasına ilişkin belge ile ilgili olarak çarpıcı bir ayrıntı yer aldı. İşçi Partisi'nin TSK'daki yasa dışı yapılanmasını deşifre eden belgenin MİT'in Genelkurmay'a gönderdiği nüshanın sureti olduğu anlaşıldı. Savcılık İşçi Partisi'nde ele geçirilen 'çok gizli kopya' ibareli belgeyi MİT'e sordu. MİT Müsteşarlığı'ndan gelen cevabî yazıda belgenin MİT tarafından tanzim edildiği ve bu nüshanın Genelkurmay Başkanlığı'na sunulan nüshanın bir sureti olduğu kaydedildi.
 
bugün

Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,296 µs