En Sıcak Konular

Irak Kürtlerinden TRT Şeş'e destek

28 Nisan 2012 22:07 tsi
Irak Kürtlerinden TRT Şeş'e destek TRT6'nın Kürtçenin birkaç şivesiyle yayın yaptığını hatırlatan Bölgesel Kürt Yönetimi Bakanı Mahmut, bu zincire Soranice şivesinin de eklenecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Kültür Bakanı Kawa Mahmut, Kürtçe yayın yapan TRT6'nın büyük bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.

Erbil'deki Mamosta Saad Konferans Salonu'nda düzenlenen TRT6'nın tanıtım ve değerlendirme toplantısına katılan Mahmut, kanalın Bölgesel Kürt Yönetimiyle Türkiye arasında köprü görevini gördüğünü aktardı. TRT6'nın Kürtçenin birkaç şivesiyle yayın yaptığını hatırlatan Bakan Mahmut, bu zincire Soranice şivesinin de eklenecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mahmut konuşmasına şöyle devam etti," Her halk kendi ana dilinin bütün unsurlarından faydalanmalı. Bu bir haktır. Üniversite yıllarımda Kürtçe yayın yapan bir radyomuz vardı. Fakat Türkmen ve Hıristiyan arkadaşlarımın böyle bir şansları yoktu. Onların dillerinde bir yayın organları yoktu. Bu beni hep üzerdi. Onların da kendi dillerinde bir yayın oranlarının olmasını istiyordum. Bugün bölgemizde hem Türkmence hem Hıristiyanlara hitap eden basın organları rahatça yayınlarını yapıyorlar."

Tanıtım törenine katılan Erbil Valisi Nevzad Hadi de TRT6'nın bölgeye olan ilgisinden son derece memnun olduklarını söyledi. Hadi, TRT6 'nın Erbil'de ofis açma planının memnuniyet verici bir gelişme olduğunun altını çizdi. Bölgedeki ekonomik gelişmelerden Türk şirketlerinin büyük payı olduğunun altı çizen Vali Hadi," TRT6'nın ofis açma düşüncesi çok olumlu. Türk medyasının bir kısmı zaman zaman bölge ile ilgili olumsuz haberlere yer veriyor. TRT'nin ofis açması buradaki haberlerin gerçek haliyle Türkiye'ye aktarılmasına vesile olacaktır." ifadesini kullandı.

Toplantıda söz alan TRT6 Genel Koordinatörü Fetullah Kırşan da kanala olan büyük ilgiden duydukları memnuniyeti paylaştı. Soranice lehçesinden haber yayınına da yakından geçeceklerini hatırlatan Kırşan, Erbil'e planladıkları ofis açma projelerinin başta reklam pastası olmak üzere kendilerine geri dönüşümü olacağının altını çizdi.

Basın Derneği Başkanı Avukat Ahmet Cevdet de TRT6'nın Erbil'de açacağı ofis konusunda üzerlerine düşen her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,021 µs