En Sıcak Konular

Bakan Eroğlu: Hedefimiz Belçika kadar alanı ağaçlandırmak

28 Nisan 2012 20:32 tsi
Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hedefimiz Belçika kadar alanı ağaçlandırmak." dedi. AK Parti Yalova İl Başkanlığı Kongresi'ne katılan Eroğlu, Yalova'ya 2 baraj ve 3 sulama suyu göleti yapılacağının müjdesini verdi.



Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk Spor Salonu'nda alkışlarla karşılandı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin ağaçlandırma hedefleri hakkında da bilgiler verdi. Ormanların arttırılması için bir seferberlik başlattıklarını dile getiren Eroğlu, "Şu ana kadar bir barajı bitirenler övüne övüne bitiremediler. Ama biz 9 yılda tam 206 adet baraj inşaa ettik. Ayrıca 11 milyon dekarlık alanın sulamaya açtık. Biz sanıyordu ki sadece İstanbul susuz. Oysa Kars'tan Edirne'ye kadar illerin çoğu susuz. Başbakanımız İstanbul'un su sorununu çözdüğün gibi buralarında susuzluk sorununa çözüm bu talimatı verdi. Allaha şükür Türkiye'de suyu olmayan 49 şehre su götürdük. Türkiye'de İstanbul hariç her 2 kişiden birisi bizim götürdüğümüz suyu kullanıyor. 9 yılda 70-80 yıllık iş yaptık. Ormanlarımızı görüyorsunuz. Muazzam bir seferberlik yaptık. Başbakanımızın talimatı ile ormanlarımızı çoğaltmak için seferberlik başlattık. 1 Ocak 2008 tarihinde biz bu seferberliği başlattık. 2012 yılı sonuna kadar 5 yılda Belçika'ya yakın bir alanı ağaçlandıracağız diye söz verdik. Şu anda hedefimizden ilerideyiz 2 milyon hektarlık alanda ağaçlandırma yaptık. Bu yıl sonuna kadar ise 2 milyon 400 bin hektarlık alanda ağaçlandırma yapılmasını hedefliyoruz." dedi.

"YALOVA'YA 2 BARAJ VE 3 SULAMA SUYU GÖLETİ YAPILACAK"

Konuşmasında Yalova için müjdeli projeleri de açıklayan Bakan Eroğlu, 2 baraj ve 3 gölet için yapım ihalesinin başlatıldığını dile getirdi. Eroğlu, "Altınova Projesi diye bir proje hazırlıyoruz. Bu müjdeyi de vermek istiyorum. Karadere ve Kınalı Barajlarının yapımı için ön inceleme talimatını verdim. Yine 4 bin 300 dekar alanı sulayacak olan Yalova Ortaburun Göleti'nin yapım ihalesini başlattık. Projenin temellerini de burada hep birlikte atacağız. Armutlu'da Yumrudere Göleti ve Safdere Göleti'nin de yapım ihalesini başlattık. Dolayısıyla Yalova'ya 2 baraj ve 3 sulama göleti yapacağız. 3 adet göletin yapımı içinde incelemeler başlattık. Eğer şartlar tutuyorsa onları da Yalova'ya kazandıracağız." şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu'na konuşması sonrasında AK Parti Yalova İl Başkanı Mazhar Aydın tarafından bir seramik bir tablo hediye edildi.

(CİHAN)

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs