En Sıcak Konular

Kurtulmuş: 28 Şubat'ın sivil generalleri de ortaya çıkarılmalı

28 Nisan 2012 12:23 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 28 Şubat'la ilgili soruşturmanın birkaç isimle sınırlı kalmaması, bu darbenin sivil generalleri ve siyasi ayağının da ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.



Numan Kurtulmuş il başkanları toplantısı çerçevesinde parti binasında siyasi gündemi değerlendirdi. Konuşmasında 28 Şubat'ın yargılanma sürecini yakından takip ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, 27 Mayıs muhtırasının da yargılanması gerektiğini vurguladı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin görüşlerini aktaran Kurtulmuş, hükümetin ekonomi ve eğitim politikalarını eleştirdi. 1 Mayıs kutlamalarına değinen Kurtulmuş, partisinin 1 Mayıs'ta meydanlarda emeğin ve işçinin yanında yer alacağını ifade etti.

28 Şubat yargı sürecinin geldiği noktayı değerlendiren Kurtulmuş, bir döneme ilişkin hükümete ve vatandaşın iradesine yönelik işlenmiş, hukuki delilleri ortaya çıkan bir darbe teşebbüsü olduğunu kaydetti. Yargılama sürecinin ise Çevik Bir ve birkaç isimle sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen Has Parti Başkanı, "Bu darbenin sivil generalleri ve siyasi ayağı da ortaya çıkarılmalıdır. Bir dönemde öğrencilere işkence yapan üniversite hocalarının, tekelci sermayenin ve darbenin uluslararası boyutunun da ele alınmalı." dedi.

Siyasi geçmişin kanlı darbe girişimleri ve karanlık cinayetlerle dolu olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, yargı süreci sonunda Türkiye'nin geçmişiyle kavga eden değil geleceğiyle ilgili projeler üreten bir ülke konumuna yükselmesi gerektiğini ifade etti.

27 Nisan e-muhtırasına da değinen Kurtulmuş, 27 Nisan muhtırası da en az 28 Şubat kadar muhtıra özelliği taşıyan bir darbe girişimidir." şeklinde konuştu. Kurtulmuş, 27 Nisan tarihinde uluslararası siyaset ve iç konjonktürde dengeler değiştiği için fiili bir müdahalenin olmamasının darbe niyetlilerine bir çıkış kapısı olarak görülmemesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu. Kavga ortamından biran önce çıkılıp yeni anayasa çalışmalarına hız verilmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, parlamentonun anayasa hazırlama konusunda isteksiz ve yavaş hareket etmesinin kamuoyunda parlamentoya olan güveni azaltacağını savundu.

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Kurtulmuş, "Üretimin olmadığı bir ekonomi yürümez. Türk ekonomisi çöküşün arefesindedir." dedi. Borçlanma oranlarının arttığı bir ülkede ekonomik büyümeden söz edilemeyeceğini savunan Kurtulmuş, acilen tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim sisteminde gördüğü zaafiyeti dile getiren Kurtulmuş, YGS sınavlarında sıfır soru cevaplayan öğrenci sayısındaki artışa bağlı olarak eğitim sisteminde köklü bir reforma gidilmeden hangi yasa değiştirilirse değiştirilsin diplomalı cahillerin türetileceğini kaydetti. 4+4+4 eğitim modelinin ana hatlarıyla olumlu olduğu aktaran Kurtulmuş, 3 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen programın altyapısının hazır olmadığını dile getirdi.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs