En Sıcak Konular

TSK'dan 40 gazeteciye teşekkür mektubu!

28 Nisan 2012 10:39 tsi
TSK'dan 40 gazeteciye teşekkür mektubu! 28 Şubat darbesini yapan askerlerin kendilerine yardımcı olan gazetecilere teşekkür mektubu gönderdikleri öğrenildi

Orgeneral Fevzi Türkeri'ye, gazetecilere gönderilen "Teşekkür ederiz" yazısı soruldu. Türkeri üstü kapalı da olsa gazeteci listesini doğruladı.

Sorgusunda Batı Çalışma Grubu'nun Balyoz tutuklusu Çetin Doğan'ın başında olduğu Harekât Daire Başkanlığı tarafından kurulduğunu anlatan emekli Orgeneral Fevzi Türkeri , ele geçen belgelerde yer alan 40 kişilik gazeteci listesini üstü kapalı olsa da doğruladı.

Taraf'ın iddiasına göre Türkeri, gazetecilere gönderilen "Laikliğin korunması ve Cumhuriyetin devamına sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz" yazısı için "Listeden bilgim yok. Ancak daha önce TSK'da eğitim veren personellere olduğu gibi teşekkür edilecek gazetecilerin isimlerinin belirlenmesi amacıyla hazırlanmış olabilir" dedi.

Tutuklanan dönemin Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Erol Özkasnak'ın listeyi doğruladığı öğrenildi.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen 28 Şubat soruşturmasının 3. dalgasında tutuklanan dönemin Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanı Fevzi Türkeri, Personel Başkanı Yıldırım Türker ve Özel Kuvvetler Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı Lokman Ekinci'ye yöneltilen sorularda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Özellikle Türkeri'ye o dönem karargaha gelen ve TSK ile iletişim halinde olan 40 kişilik basın listesi ve listede yer alan isimlere yazılan teşekkür mektupları soruldu.

İŞLEMLER RUTİNMİŞ

Türkeri'nin, söz konusu listeden bilgisi olmadığını, ancak listenin daha önce TSK'da eğitim veren personellere olduğu gibi teşekkür edilecek gazetecilerin isimlerinin belirlenmesi amacıyla hazırlanmış olabileceğini söylediği öğrenildi.

Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs