En Sıcak Konular

Kürecik'te İsrail askerleri var iddiası

28 Nisan 2012 09:43 tsi
Kürecik'te İsrail askerleri var iddiası Kürecik'teki Füze Kalkanı Sistemi'nin kurulmasından sonra bölgeye gelen ABD askerlerinden sonra 3 İsrail askerinin de üste göreve başladığı iddiası TBMM gündeminde

Malatya'nın Kürecik Bölgesi'ne geçtiğimiz aylarda kurulan ve İsrail'in güvenliğini sağlayacağı iddiası ile büyük tartışmaları beraberinde getiren Füze Kalkanı Sistemi için İsrail'in Malatya'ya üç askeri yetkilisini gönderdiği iddia edildi.

Milli Gazete'nin haberine görer geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu iddia sonrası konu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi. Mersin Milletvekili Alı Rıza Öztürk, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması için TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde konuyu Bakan'a sordu.

Milletvekili Öztürk, yazılı soru önergesinde 'Kürecik Radar İstasyonu'na İsrail'li personel atanmış mıdır? Atanmışsa kim ve hangi merci izin vermiştir? Eğer izin verilmişse izin verme işleminin yasal dayanağı nedir, hangi yasa hükmüne göre işlem yapılmıştır? Sorularını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a yöneltti.  16 Nisan 2012 tarihinde MSB Bakanı İsmet Yılmaz'a yöneltilen yazılı soru önergesinin ne zaman cevaplanacağı ise merak ediliyor. Öte yandan NATO radar üssünde 3 İsrailli askerin de görevlendirileceği söylentileri kentte gerginliğe de neden oluyor. Radar sisteminin çalışmasında bu 3 askerin kilit rol oynayacakları da gelen iddialar arasında yer alıyor.

ABD ASKERLERİ DAHA ÖNCE GELMİŞTİ

Malatya'ya 64 kilometre uzaklıkta bulunan Kürecik'te füze savunma sistemi kapsamında radar üssü kuruldu. 50′nin üzerinde ABD'li askerin bölgeye gelerek üs de göreve başladıkları öğrenildi. Gece geç saatlerde, Jandarma korumasında gruplar halinde dönüşümlü olarak kente gelip otelde kalan askerlerin, yine sabahın erken saatlerinde görev bölgelerine döndükleri bildirildi. Amerikan askerlerinin şimdilik bölge halkı ile bir iletişimi geçmedikleri kaydedildi.

Öte yandan Amerikalı askerler için üssün yakınında 150 konutluk lojman yapılacağı da ileri sürüldü. Bilindiği üzere, Şubat ayında Akdeniz üzerinde seyreden bir İsrail savaş uçağından bir Rafael Blue Sparrow 2 füzesini fırlatılmış ve bu füze hem İsrail'deki radardan, hem de Kürecik'teki NATO radarından anında tespit edilmişti.

Bu şekilde İran'dan İsrail'e fırlatılan bir füzenin simülasyonu sağlanmış, İsrail'deki radar ile Malatya'daki radar arasında veri paylaşımı ve tam koordinasyon sağlandığı belirtilmişti. Bu tatbikatla, muhtemel bir İran saldırısında havadaki füzenin hızı ve koordinatlarının anında belirlenebilmesi maksatlı İsrail ve Türkiye'deki radarların uyumlu bir şekilde çalışıp çalışamayacağı da test edilmişti.

Bu haber 1,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,096 µs