En Sıcak Konular

Başbakan rekortmen dalgıçla görüştü

27 Nisan 2012 20:24 tsi
Milli sporcu Şahika Ercümen ve sanatçı Sertap Erener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Rekortmen sporcu Erdoğan'a dalışlarını anlatırken rekor plakasını Başbakan'a hediye etti. Sonraki rekor denemeleri için destek isteyen Ercümen'e Erdoğan destek sözü verdi.

Sanatçı Sertap Erener ve dünya rekortmeni milli dalgıç Şahika Ercümen, Başbakan Erdoğan'ı Başbakanlık Ofisi'nde ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşmede milli sporcu Erdoğan'a dalışlarını anlattı. Görüşme sonrasında Erener ve Ercümen basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ercümen'in dünya rekorundan sonra Başbakan ile bir türlü görüşme fırsatı bulamadıklarını ifade eden Erener, "Bu buluşmayı yaptık. Sağlığı nedeniyle ara verdi görüşmelere biliyorsunuz. Bugün Şahika ile bir görüşme yaptılar, çok olumlu geçti." dedi.

2011 yılında üç tane dünya rekoru kırdığını hatırlatan Ercümen de, "Başbakanımızla sevincimizi paylaşma fırsatı bulduk. Bundan sonrada dünya rekoru denemeleri devam edecek. Ülkemizin adını duyurmaya devam edeceğiz. Bu nedenle devletin ve kendilerinin desteğini istedim. Onlar da olumlu karşıladılar ve bundan sonraki rekor denemelerimde destek olacağının sözünü verdi bana." diye konuştu. Ercümen, bundan sonraki rekor denemelerimin bütçesinin çıkarılacağını ve devletin organizasyon için gereken desteği vereceğini söyledi. Erdoğan'a rekor dalışları ile ilgili videolar izlettiğini anlatan Ercümen, "Dünya rekoru öncesi çekilen fotoğraflardan hediye ettim. Bir de benim için en özel hediye 70 metreye daldığımda dipten çıkardığım 70 metre plakasını kendisine hediye ettim." dedi.

Başbakan'ın tepkisinin ne olduğu yönündeki bir soru üzerine Ercümen, "Şaşırdı ve 'ne yaptın sen, akıllı işi mi bu?' dedi. Şakalaştık." cevabını verdi. Erener de "Ben dededimki sizin bu desteğinizle şimdi 150 metre iner. 'Aman aman sağlık önemli, böyle şeylere girme' dedi." ifadelerini kullandı.

"6-8 AY SONRA YENİ BİR DÜNYA REKORU DENEYECEĞİM"

Hedefini anlatan Ercümen, yeni bir dünya rekoruna hazırlandığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın destek sözü üzerine çok daha sıkı bir şekilde çalışacağını belirten Ercümen, "Muhtemelen 6-8 ay sonra yeni bir dünya rekoru deneyeceğim. Bu sefer çok daha derin olacak. 100 metrenin altında dalışlar yapacağım. Ülkemizin adını yine duyurmak istiyorum." diye konuştu.

"KADIN SPORCU OLMASI NEDENİYLE AYRICA ÜLKEMİZ ADINA DESTEK VERİYORUM"

Ercümen'e desteği sorulan Sertap Erener, "Çok zor bir iş yapıyor. Hem Demir hem ben yalnız bırakmadık. Onun yanındaydık Mısır'a gittik. Nasıl bir kosantrasyon ve deli işi olduğunu biliyorum. O yüzden de 100 şimdi daha da zor bir deneme ama başaracağına inanıyorum. Kadın sporcu olması nedeniyle ayrıca ülkemiz adına destek veriyorum. Arkadaşıyım ben onun." diye konuştu.

Ercümen, 11 Kasım 2011 tarihinde Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) Sabit ağırlık Dikey Dalış kategorisinde 70, Sabit Ağırlık Paletsiz kategorisinde 60 metreye inerek iki dünya rekoru kırmıştı. Ayrıca, 11 Şubat 2011'de Avusturya'da buz altından tek nefeste 110 metrelik bir mesafeyi gitmiş hem erkekler hem de bayanlarda ''Buzaltı Yatay Dalış'' dünya rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

cihan

Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,483 µs