En Sıcak Konular

CHP karıştı, Akaydın meydan okudu

27 Nisan 2012 18:18 tsi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, katı atık ihalesiyle ilgili yolsuzluk iddiasında bulunan 7 CHP'li meclis üyesine meydan okudu.

Akaydın, "Kendi partili belediye başkanınız hakkında suç duyurusunda bulunun. Bizzat siz suç duyurusunda bulunun. Çok şerefli bir iş yapın. Tarihe geçin." dedi.

Akaydın, Antalya Dedeman Otel'de, Expo 2016 tanıtım filmi için düzenlenen toplantının çıkışında gazetecilerin, Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin kendisi hakkındaki iddialarıyla ilgili sorularını cevapladı. CHP'li üyelerin çöp ihalesiyle ilgili ileri sürdükleri yolsuzluk iddiaları için "Anladığım kadarıyla bu konuşmaların içinde savcılara gönderme var." diyen Akaydın, şöyle devam etti: "Bunu ben çok iyi algılıyorum. Diyorum ki tarihe geçin, çok şerefli bir iş olur. Bizzat siz suç duyurusunda bulunun. Belediye başkanının ihaleye fesat karıştırdığı anlamında diyorum. Başka sözüm yok."

Yaşadıklarının kendisi için acı verici olduğunu dile getiren Akaydın, çöp ihalesini savundu. Yapılanın Türkiye için önemli bir proje olduğunu, Antalya'nın, çöpünden para kazanan dünyadaki ilk belediye olacağını ifade eden Akaydın, "Her şey usulüne, kanuna uygundur. Ama tabi böyle mesajlar basına düştüğü zaman herkes, 'bunun altında tuhaflık, fesat, çıkar, rant var mı?' diye düşünür. Oraya bir soru işaret koyar. Savcılar da koyar. Dolayısıyla bir partilinin bir partiliye yapmaması gereken bir iş bu. Ama ben hodri meydan diyorum. Kendi partili belediye başkanları hakkında, kendileri suç duyurusunda bulunsunlar."  

Akaydın, 'Rakamlar doğru mudur?' sorusuna şu cevabı verdi: "İlk ihaleyle ilgili rakamlarla ikincisindeki rakamlar çok farklıdır. Çünkü proje bütünüyle değişmiştir. İfadeler okununca bu anlaşılıyor. 25 milyon lira büyüklükten 45 milyon lira büyüklüğe çıkmıştır. Belediye bunun içinden, cirodan pay alma şartını getirmiştir. Dolayısıyla sadece yüzde 1 bile, bırakın öbürünü, Büyükşehir Belediyesi'ne tek başına çok muazzam bir getiridir. Başka söyleyecek bir şey yok."

BİR MİLYON 750 BİN LİRA KİRA BEDELİ 160 BİN LİRAYA GERİLEDİ İDDİASI

CHP'li meclis üyeleri Erdem Armen, Remzi Sadi, Hasan Gürsel Karabayır, Edip Kemal Bahadır, Mustafa Karaman, Hüseyin Kazancı ve Deniz Fırat Budak, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Şefik Dirgen ile CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ile birlikte dün partilerinin il binasında basın toplantısı düzenlemişti. Grup adına konuşan Erdem Armen, çöp ihalesiyle ilgili iddialarda bulunmuştu. Akaydın tarafından 'rekabet koşulları oluşmadığı' gerekçesiyle iptal edilen ilk ihaleden belediyenin yıllık bir milyon 750 bin lira kira bedeli alacağını hatırlatan Armen, kabul edilen ikinci ihalede bu rakamın 160 bin liraya gerilediğini söylemişti. Armen, kendisiyle birlikte belediye encümeninde yer alan 3 CHP'li meclis üyesinin encümen kararına şerh düştüklerini kaydetmişti.

cihan

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,353 µs