En Sıcak Konular

Merkel, Sarkozy'nin rakibine sataştı!

27 Nisan 2012 15:35 tsi
Alman Başbakan Merkel, Fransız aday Hollande'ye sataşarak AB tasarruf programından vazgeçilemeyeceğini söyledi. Hollande de cevaben, 'Almanya, Avrupa hakkında karar veremez.' dedi.

Alman Başbakan Angela Merkel, uzun bir uğraştan sonra AB'de kabul ettirdiği bütçe disiplini öngören Mali Pakt'ın sarsılmasına izin vermek istemediğin açıkladı. Mali Pakt AB'nin 25 ülkesi tarafından imzalandı. Yalnızca İngiltere bu antlaşmaya imza vermedi. Merkel, Fransız aday François Hollande'nin taleplerini kastederek, mali antlaşmanın yeniden tartışılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

WAZ grubuna konuşan Merkel, Alman mali politikasının temel prensiplerinin değiştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, Avrupa'da da bu prensiplere büyük destek gördüğünü kaydetti. Fransız sosyalist aday Hollande ise Merkel'in gazetedeki açıklamalarına Fransız televizyon kanalı France 2'de cevap verdi.

'Tüm Avrupa hakkında karar verecek olan Almanya değildir.' diyen Hollande, seçildiği takdirde Merkel'e ne diyeceği sorulduğunda, kendisine Fransız halkının bir tercih yaptığını ve bu tercihin yapılan antlaşmanın yeninden tartışılmasını öngördüğünü söyleceğini belirtti.

Merkel, Fransa'da iki adayın da Avrupa yanlısı olduğunu ve hangisi seçilirse, onunla iyi bir ortak çalışma yürüteceğini, bunun her iki ülkeye karşı duyulan sorumluluğun bir gereği olduğunu söyledi. Ancak kendisinin Sarkozy'yi desteklediğini, çünkü onun partisinin kendi partileriyle aynı aileden bir parti olduğunu, ayrıca borç krizi konusunda da Avrupa'nın huzuru için birlikte iyi bir çalışma ortaya koyduklarını kaydetti.

dünya bülteni



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,645 µs