En Sıcak Konular

"Türkler sabrımızı deliyor"

27 Nisan 2012 15:20 tsi
KKTC'de sondaj çalışmalarının başlaması Güney Kıbrıs'ta büyük yankı uyandırdı...

KKTC'de sondaj çalışmalarının başlaması Güney Kıbrıs'ta büyük yankı uyandırdı. Rum gazeteler KKTC'deki sondaj çalışmalarını manşetten verirken, "sabrımız deliniyor" ifadelerine yer verdiler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun katılımıyla dün ilk sondajın başlatıldığı Kıbrıs Türk tarafındaki gelişmeler, Rumlar tarafından kendi doğalgaz çalışmalarına bir cevap olarak algılandı. Rum Dışişleri Bakanı Erato Markulli Kıbrıs Türk tarafında başlatılan sondaj çalışmalarını, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki yetkili makamlara şikayet edeceğini açıkladı. Markulli, Türkiye'nin Kıbrıs Türk tarafındaki bu çalışmalarının AB üyeliğinde sorun teşkil edeceğini ifade etti.

Rum Fileleftheros gazetesi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) işbirliğinde KKTC'de yapılacak olan petrol arama çalışmalarını Türklerin yeni tahriki olarak niteledi ve Kıbrıs diplomatik misyonlarını alarma soktuğunu savundu.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'nin Rum Yönetiminin Türkyurdu-1'in açılışını "Uluslararasında ve Avrupa'da şikayet edilen yasa dışı bir faaliyet" olarak gördüğünü söylediğini yazdı.

Habere göre Markulli Rum radyosuna yaptığı açıklamada New York ve Brüksel'deki bütün Rum diplomatik misyonlarına Türk faaliyetlerini şikayet etmeleri direktifi verildiğini açıkladı. Markulli ayrıca, "Türkiye Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yönelik tahrikkar davranışlarına devam ettiği sürece enerji başlığı kapalı tutulmakla kalmayacak çok derin dondurucuya konulacak" iddiasında bulundu.

cha



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,983 µs