En Sıcak Konular

2-B: Satışlar 6 ay sonra...

27 Nisan 2012 15:16 tsi
Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe giren 2-B Kanunu ile ilgili başvurular, 7 Mayıs 2012 tarihi itibariyle alınmaya başlanacak.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2-B ile ilgili kullanıcı ve taşınmaz bilgilerini içeren listelerin mahalle ve köy muhtarlıklarında 30 Nisan'dan itibaren askıya çıkarılacağını ve Defterdarlık internet sitesinden de duyurulacağını bildirdi. Listelerin 6 ay askıda kalacağını belirten Mat, başvuruların ise 7 Mayıs'tan itibaren başlayacağını kaydetti. Mat, "Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinin başvurularını defterdarlığa, il merkezi dışındaki hak sahiplerinin ise ilgili malmüdürlükleri ve kaymakamlıklara 6 ay içinde yapmaları gerekiyor." dedi.

Hidayet Mat, düzenlediği basın toplantısında 2-B arazilerinin başvuru süreci ve uygulaması hakkında bilgi verdi. Türkiye'de en fazla orman vasfını kaybetmiş arazinin Antalya'da bulunduğunu aktaran Mat, Antalya'da bugüne kadar yürütülen çalışmalarda 72 bin 53 adet ve 26 bin 120 hektar 2-B vasıflı taşınmazda yaklaşık 82 bin kullanıcı belirlendiğini kaydetti. Yaklaşık 3 bin 80 hektar alanda da kadastro çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Mat, "Antalya'daki 2-B varlığının dağılımına baktığımızda, 29 bin 70 adedi, yani 2B varlığının yüzde 40'ı Antalya merkezde bulunuyor. Yüzde 25'lik kısmına tekabül eden 18 bin 288 adedi Kaş, yüzde 10'luk kısmı 7 bin 273 adedi Manavgat, 6 bin 467 adedi de Alanya'da bulunuyor." diye konuştu.

Başvurularda yoğunluk yaşanmaması için bazı tedbirler aldıkları bilgisini veren Mat, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın layık olduğu en güzel ve en iyi şekilde kamu hizmeti sunmak amacıyla Antalya Defterdarlığı'nda 5 adet, günlük 350-400 kişinin işleminin yapılabileceği başvuru masası oluşturuldu. Her mahalle ve köye bir tarih verdik. İşlemleri buna göre yapacağız. Ayrıca il merkezi dışındaki ilçeler arasında en fazla 2-B arazisi bulunan Alanya, Manavgat, Kaş, Demre, Serik ve Kemer ilçelerinde de benzer nitelikte başvuru masaları oluşturuldu. Vatandaşlarımızın başvuruya gelirken yanlarında dilekçe ve nüfus cüzdanının fotokopisi, başvuru bedelinin yatırıldığına dair belge veya makbuz, kanuni mirasçılardan veraset ilamı belgesinin onaylı örneği evraklarını getirmeleri gerekmektedir. Dilekçenin bir örneğini internet sayfamıza ekledik."

Mat'ın verdiği bilgilere göre, doğrudan satışlardan, 31 Aralık 2011 tarihinden önce 2-B alanlarını kullandıkları güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarına göre belirlenen kişiler, bu kişilerin mirasçıları ve noter tarafından düzenlenecek muvafakatnameleri vermeleri şartıyla akdi halef olan kişiler yararlanacak. Mat, evveliyatı itibariyle şahıs arazisi olup daha sonra devlet tarafından şerh konularak tapu iptal davası açılan taşınmazların da belde alınmaksızın geri verileceğini aktardı. Antalya'da 45 bin hektarlık 2-B arazisinin 15 bin hektarlık kısmı bu şekilde eski sahiplerine verilecek.

cha



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,984 µs