En Sıcak Konular

İşçi ile işvereni buluşturan fuar

27 Nisan 2012 14:40 tsi
Esenler Belediyesi'nin işçi ile işvereni buluşturduğu fuarın açılışını gerçekleştiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 'Eğer biz 10 bin istihdamı sağlarsak, 10 bin haneye gülücükler doğacaktır' dedi.

Esenler Belediyesi'nin İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile birlikte bu yıl ikincisini düzenlediği "2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" (İSİİF) ziyaretçilerine kapılarını açtı. Tekstilkent'te düzenlenen fuarın açılış törenine İstanbul Valisi Yardımcısı Ali Kazgan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Gülsu, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Fuarın açılış törenine katılan İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, "Ekonomik faaliyetlerle ilgili olarak insanların sahip oldukları bilgi, beceri ve diğer niteliklerin toplamı olarak tanımlanan beşeri sermaye, ekonomik gelişmenin temel belirleyicileri arasında yer almaktadır" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Geçtiğimiz yıl bu organizasyona başladığımızda tereddütlerle başlamıştık. Acaba istihdam fuarı yapılabilir mi? Hatta istihdam fuarı lafını söylediğimizde birçok insan her ne kadar nezaket açısından da bize gülmese de, güldükleri de olmuştur. Fakat geçtiğimiz yıl fuarı açtığımızda 120'ye yakın firma burada stant açtılar. Bu fuar süresince 3 günlük sürede 8 binin üzerinde iş görüşmesi, 4 bin civarında istihdam gerçekleştirdik. İş arayanla, işçi arayanı buluşturmak gerekirdi.

Çünkü iş arayan belki de birçok noktada ulaşabileceği kanalları bilmiyor olabilir. Firmalara ulaşmakta zorluk çekebilir. Bir de insanımız artık. Kendisine sadece devletin kapısının iş kapısı olmadığını bilmesi gerekir diye bu fuar organize edildi. Bugün bu fuarda 165 tane büyük firmamız var. Diğer katılımcılarımızla beraber 200 firmamız katılmıştır. Geçtiğimiz yıl 50 bin ziyaretçisiyle noktalanan fuarımız umuyorum ki bu sen 100 bin ziyaretçiyle kapatacaktır. Geçtiğimiz yıl 3 gün süren fuar, bu sen 5 gün sürecek. Bu süre içerisinde bu fuardaki hedefimiz 100 bin ziyaretçi ve Allah'ın izniyle de en az 10 bin istihdamdır. Eğer biz 10 bin istihdamı sağlarsak, 10 bin haneye gülücükler doğacak demektir" şeklinde konuştu.

Fuarın paydaşlarından İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, "Hepimizin bildiği gibi dünyadaki en büyük sorun işsizlik olduğu gibi ülkemizin de en büyük sorunu da işsizlik ve istihdamdır. Ülkemizde istihdam politikalarını belirlemek, geliştirmek ve çözüm üretmek amacıyla kurulmuş olan kurumumuz bu çalışmalarını bireysel olarak değil hem genel merkez olarak hem İstanbul olarak sosyal paydaşlarımızla birlikte çözmeyi hedef edinmiş bir kurum olarak görevlerimizi yürütmeye çalışıyoruz" dedi.

Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu da, "Gelir elde etmek demek, aile refahı elde etmek demektir. Bu yönde ciddi atılımlar yapan gerek hükümetimiz, gerek bölge yönetimlerimiz bir takım organizasyonlara da kucak açmaktadırlar. İşte bu organizasyonda bunlardan bir tanesidir. Biz Tekstilkent olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindeki konuklar fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra fuarda kurulan stantları gezdi. Başkan Göksu ayrıca Türkiye Gazetesi'nin açmış olduğu standı da ziyaret etti.



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,998 µs