En Sıcak Konular

Oğuz Kaan Salıcı yeniden aday

27 Nisan 2012 14:21 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 13 Mayıs günü gerçekleştirilecek CHP İstanbul İl Kongresi'nde yeniden aday olacağını açıkladı. Salıcı, '13 Mayıs günü şenlikli ve kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı bir kongre yapacağ

Salıcı, kendisine destek veren ilçe başkanları ile birlikte CHP İstanbul İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 13 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek CHP İstanbul İl Kongresi için adaylığını açıklayan Salıcı, "Benim anlayışıma ve burada bulunan ilçe başkanlarının anlayışına göre bu bir koltuk mücadelesi değil: Bu bir siyaset yapma tarsıyla ilgili önümüzdeki süreçte yapacağımız işlerin doğru şekilde ortaya konmasıyla ilgili bir süreç" dedi.

"Dünya değişiyor ama Türkiye'de siyaset değişmiyor" diyen Salıcı, 40 yaşında bir siyasetçi olduğunu ve dünyaya geldiği günden bu yana Kürt sorunu, Alevi vatandaşların sorunları ve Kıbrıs sorunu olduğunu vurguladı. Türkiye'de siyasetin sorun çözmediğini savunan Salıcı, "Türkiye'de siyaset sorunları halının altına süpürüyor ve bu sağ iktidarlar devam ettiği Türkiye'nin bu sorunlarını benim çocuklarım da görürler. Türkiye'de sorun çözen bir siyasete ihtiyacımız var. Türkiye'de bu sorunları çözmek için dirayetli, radikal kararlar alacak bir CHP iktidarına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin iktidar olduğu bir Türkiye'de dört mevsim özgürlük olacağını belirterek, "CHP değişim süreci içinde. CHP'nin değişim süreci Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun partimize başkan olmasıyla başladı. Bazen hızlı, bazen yavaş giden bir süreç ilerledi. En son 26 Şubat'taki Tüzük Kurultayı'ndan sonra CHP'de artık bu değişimin hızlanacağına dönük bakış açısı çok net bir şekilde ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de iktidar olmanın yolunun İstanbul'da iktidar olmaktan geçtiğini anlatan Salıcı, "Eğer biz 2014 yılında İstanbul'u alırsak AK Parti'yi doğduğu yerde, İstanbul'da bitirmiş oluruz. Ben bunun için adayım. Ben bir CHP'linin, başka bir CHP'linin koltuğuna aday olduğu dönemin kapanmasını istiyoruz. Biz artık AK Partililerin kodluğuna talip olacağız. CHP'lilerin, artık birbirlerine CHP'yi anlattığı dönemin de kapanmasını istiyorum. Bizim artık bu salonun dışındaki yurttaşlarımıza CHP'nin değişen yüzünü, yeni kadrolarını ve CHP'yi iktidara götürecek yaklaşımını anlatmamız lazım" dedi.

Salıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun 1 Mayıs'la ilgili açıklamalarına da değinerek, "Sayın Valim, orayı siz açmadınız ki siz kapatasınız. Orayı emekçiler direnerek açtı. Dolayısıyla oranın kapatılıp, kapatılmamasının kararını verecek olanlar da direnen emekçilerdir. Yasal olarak serbest bırakılan hiçbir 1 Mayıs'ta taşkınlık olmamıştır. Bir milli maç kutlamasından daha fazla bir sıkıntı yaşanmamıştır. 1 Mayıs'a gelenler gayet duyarlı insanlardır" ifadelerini kullandı.

34. İstanbul İl Kongresi'nde aday olacağını belirten Salıcı, CHP örgütünün de kendisini desteklediğini söyledi. Salıcı, "Önümüzdeki dönemin kadrolarının örgütle belirlenmesi gerektiğini söylemek isterim. CHP, ne zaman örgütüne dayandıysa, güvendiyse partide barış olmuştur. Partideki bu barış ortamını devam ettireceğiz. 13 Mayıs günü şenlikli ve kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı bir kongre yapacağız" dedi.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs