En Sıcak Konular

Veli Küçük'ten 28 kişilik liste

27 Nisan 2012 13:19 tsi
Veli Küçük'ten 28 kişilik liste Ergenekon davası tutuklu sanığı Veli Küçük aralarında Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz'ın da yer aldığı 28 kişinin tanık olarak dinlenmesini istedi...

Ergenekon ana davasında taleplerin alındığı duruşmada, tutuklu sanık Veli Küçük dava dosyasında yer alan ve bazı isimlerin üzerinin kapalı olduğu Ergenekon örgüt şemasıyla ilgili talepte bulundu. Bu şemanın basında açık olarak yayınlandığını belirten Küçük, bu açık şemada kendisi ile birlikte isimleri yer alan eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve eski Başbakan Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 28 kişinin tanık olarak dinlenmesini istedi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasında sanıkların taleplerinin alınmasına devam ediliyor. Dava kapsamında birçok gizli tanığın dinlendiğini hatırlatan tutuklu sanık Veli Küçük, bu tanıkların dile getirdikleri iddiaların hiçbirinin doğruluğunun ispatlanamadığını öne sürdü. 21 Kasım 2008 tarihinde FBI ve Amerikan Büyükelçiliği'ne Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerince bir brifing verildiğini anlatan Küçük, "Wikileaks tarafından bu brifinge ilişkin Amerikan büyükelçisinin ülkesine gönderdiği şifreli mesaj yayınlandı. Mesajda Veli Küçük'ün üzerinde önemle durulduğu belirtiliyor. Hrant Dink olayı, Mustafa Duyar cinayetinden ben sorumlu tutuluyorum ve benim böyle birçok yasadışı olaydan sorumlu tutulduğum anlatılıyor." diye konuştu.
 
Küçük, bu bilgilendirmeyi kimlerin yaptığının, dayanak ve delillerinin neler olduğunun bildirilmesi ve yapılan sunumun bir örneğinin de mahkemeye gönderilmesini istedi. Küçük, ayrıca mesajı çeken Amerikan büyükelçisinin hakkında bu konu ile ilgili ne gibi bir işlem yapıldığının da sorulmasını istedi.
 
Dava dosyasında kendisinin de içinde yer aldığı bir Ergenekon örgüt şeması bulunduğunu ve bu şemanın MİT tarafından hazırlandığını belirten Küçük, ancak şemada bulunan bazı isimlerin üzerinin, haklarında dava açılmadığı ve toplumdaki konumları nedeniyle kapatıldığını söyledi. Basında bu şemanın açık olarak yayınlandığını belirten Küçük, "Ben bu şemaya ve dolayısıyla iddianameyi hazırlayan savcıya göre örgütün köprü personeli olarak gösteriliyorum. Şemaya göre, üzerimde bulunan 6 kişiden aldığım talimatları, altımda bulunan 23 kişiye ilettiğim, uygulanmasını sağladığım ve kontrolünü sağladığım iddia ediliyor. Şemada emekli Orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Teoman Koman ve Rasim Betir ile emekli Tümgeneral Osman Özbek, örgüt hiyerarşisine göre benim üzerimde yer alıyor." ifadesini kullandı.
 
Küçük, altında bulunan kişilerin ise açık şemaya göre Bekir Coşkun, Enis Berberoğlu, Ertuğrul Özkök, Ethem Sancak, Rahmi Koç, Hayyam Gariboğlu, Kamuran Çörtük, Şevket Sabancı, Mehmet Ali Ilıcak, Adnan Polat, Tansu Çiller, Meral Akşener, Mehmet Ağar, Tunca Tostay ve Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu 23 kişi olduğunu söyledi. Küçük, "Ben suç ortakları gizlenerek yargılanan biriyim. Eğer yayınlanan bu şema doğru ise benimle birlikte şemada adı bulunan diğer 28 kişinin de tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Yok şema doğru değil ise şemanın açık halinin tarafıma verilmesini talep ediyorum." diye konuştu.
 
cihan


Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,192 µs