En Sıcak Konular

İsrailliler açlık grevindeki esirlere saldırdı

27 Nisan 2012 12:36 tsi
Filistin Halk Kurtuluş Cephesine bağlı Filistinli Esir Komitesi, İsrail işgal rejiminin Mecdu cezaevinde açlık grevindeki mensuplarının işgal güçlerinin saldırısına uğradığını duyurdu.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Filistinli Esir Komitesi şunları belirtti:

“İşgalcinin insanlık dışı uygulamalarına boş mide ve bağırsakla karşı koyan kahraman esirlerin iradesini kırmak isteyen işgal güçleri esirlere saldırdı. Saldırıda başta Halk Cephesi komutanlarından Hasan Fatafita, Sabit Nassar ve Feza Zeğibi’i olmak üzere birçok kişi darp edildi.”

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, kendilerine bağlı esirlerin hücrelerinden alınıp başka yerlere götürüldüğünü belirten komisyon, İsrail cezaevi idaresinin esirlere tehditler savurduğunu ifade etti.

Diğer taraftan Esirleri Savunma Merkezi ise esirlerin durumuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinli esirlerin yüksek morale sahip olduklarını, esirlerden aldıkları mektuplarda cezaevi idaresinin açlık grevini sonlandırmakta aciz kaldığının ve talepleri kabul edilinceye kadar direnişe devam edeceklerinin ifade edildiğini kaydetti.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Siyonist cezaevi idaresi defalarca esir liderleriyle önce açlık grevini engellemek, ardından da sonlandırmak için görüştü. Ama bir sonuç alamadı. Çünkü esirler, talepleri kabul edilinceye kadar geri adım atmayacaklarını ve bu eylemi sonlandırmaya da açlık greviyle ilgili komisyonun karar vereceğini söylediler. Bize ulaştırdıkları bilgide ise esirler, haklı talepleri için başlattıkları açlık grevinin ellerindeki tek silah olduğunu ve talepleri kabul edilinceye kadar da bunu sürdüreceklerini ifade ettiler.”

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs