En Sıcak Konular

Kurtulmuş: 27 Nisan girişimi açık bir muhtıra

27 Nisan 2012 12:21 tsi
28 Şubat için suç duyuru yapan partilerden HAS Parti, 27 Nisan'ın da soruşturulmasını istedi. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a göre, e-muhtıra aynı zamanda seçim sonuçlarını da etkiledi.

27 Nisan’ın yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a göre, siyasi iradeye ve Cumhurbaşkanlığı süreçlerine yönelik müdahale özelliği taşıyan e-muhtıra aynı zamanda seçim sonuçlarını da etkiledi.
 
“27 Nisan muhtıra değildir” sözlerine tepki gösteren Kurtulmuş “27 Nisan ciddi bir muhtıradır. Daha ileri gidebilselerdi sonuçları 28 Şubat’tan da vahim olabilirdi” dedi.
 
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un 27 Nisan’la ilgili açıklaması şöyle;
 
“Ümit ediyorum ki, 27 Nisan e-muhtırası, siyasi tarihimizin son olağandışı müdahalesidir. Siyasetimizi her tür vesayetten kurtararak gerçek halk egemenliğine geçmeyi başarmalıyız.
 
27 Nisan soruşturmasından henüz sonuç yok, bekliyoruz!
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, 27 Nisan e-muhtırası için Ocak 2012’de bir soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayı milletimiz için önemli bir gelişme olarak kabul ettiğimizi o günlerdeki açıklamalarımızla duyurmuştuk. Geçen 3 aylık sürede soruşturmada nasıl bir ilerleme sağlandığınızı bilmiyoruz. Ancak bu soruşturma sürecini de 28 Şubat soruşturma süreci gibi yakından takip edeceğiz.
 
27 Nisan muhtıra değildir diyenler hatalı!
 
27 Nisan, siyasi iradeyi doğrudan hedef seçmiş somut bir muhtıradır. Dolayısıyla “27 Nisan muhtıra değildir” gibi yaklaşımları doğru bulmuyoruz. 27 Nisan muhtırası açıkça siyasi iradeyi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hedef almıştı. Muhtıra, seçim sonuçlarına da açık müdahale özelliği taşımaktadır. Dolayısıyla, TSK’nın 27 Nisan girişimi tarihe muhtıra olarak geçmeli ve soruşturulmalıdır. Muhtırayı verenler, girişimlerinde daha ileri gidebilselerdi muhtıra açık bir darbeye dönüşecek, belki de sonuçları 28 Şubat’tan da vahim olacaktı.
 
'Muhtırayı ben yazdım' diyenler ifade vermelidir!
 
Bunun için 'muhtırayı ben yazdım' diyerek sorumluluğu üzerine alanlar başta olmak üzere dönemin yetkilileri ve varsa siyasi - bürokratik uzantıları bu soruşturma çerçevesinde ifade vermelidir. Ancak bu şekilde gerçekleri görebiliriz. 27 Nisan tüm detaylarıyla aydınlatılmalıdır.
 
E-muhtırayı TSK sitesinden kaldırttık, 28 Şubat için suç duyurusu yaptık
 
HAS Parti her tür vesayetin karşısındadır. Onun için baştan beri tüm darbelerin ve muhtıraların soruşturulmasını istedik. 27 Nisan e-muhtırasının TSK web sitesinden kaldırılması için kamuoyu oluşturduk, bunun için Cumhurbaşkanlığı ile yazışmalar yaptık. 28 Şubat için de partili arkadaşlarımız bizzat suç duyurusunda bulundular.
 
Yeni Türkiye için; sivil, demokrat, özgürlükçü ve katılımcı yeni bir anayasa!
 
Bunlarla yetinmedik; sivil, demokrat, özgürlükçü ve katılımcı yeni bir anayasa için de, hala bir kısmı devam eden çok sayıda çalışma yaptık.
 
Darbelerle yüzleşmeden, darbeleri soruşturmadan “yeni siyaset” mümkün değildir. Yeni Siyaset -Yeni Türkiye için darbecilerle hesaplaşmanın yanı sıra darbelerin eseri olan yasaların da değişmesi gerekir. Örneğin, mevcut anayasa, siyasi partiler yasası, seçim yasası, TBMM iç tüzüğü darbe yönetimlerinin eseridir. Değiştirilmesi gerekir.

haber7


Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,787 µs