En Sıcak Konular

Ergenekon davasında talepler alınıyor

27 Nisan 2012 11:05 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 225. duruşmasında, Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz, Muzaffer Şenocak, Sedat Peker, Mehmet Fikri Karadağ ve Sevgi Erenerol duruşmaya katılmadı. Ayrıca daha önceki oturumlarda duruşmalardan men edilen Doğu Perinçek, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal ve Özkan Kurt da bugün görülen duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, bugün sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacak olması nedeniyle tanık ifadelerinin alınmasına ara verdiklerini açıkladı. Kimlik yoklamasının ardından da sanıkların taleplerinin alınmasına başlandı.

Dava kapsamında 5 yıldır tutuklu bulunduğunu belirten tutuklu sanık Hayrettin Ertekin, eğitimli bir iş adamı olduğunu ve suç işlemediğini söyledi. Kendi suçsuzluğuna inandığını belirten sanık Ertekin, "Hukuk nerede adaletini yitirdi diye sabahlara kadar düşünüyorum. Hiçbir suçla ilgim ve alakam yok. 56 yıllık hayatımda sevilen sayılan bir insan oldum. İçinde adalet hissi taşıyan heyetinizin Çektiğim acıları anladığınızı düşünüyorum" dedi.

Tutuklu sanık Muzaffer Tekin ise Hannover yetkili polis makamlarından kendisine gönderilen ve noter onayıyla Türkçe'ye çevrilen bir belgeyi mahkemeye sundu. Karlıbel'in, kendisi aleyhine bir uyuşturucu baronu ile ortak çalıştığı yönünde asılsız iddialarda bulunduğu ve Alman polisinin de bu şebekeyi çökertmek için operasyon yaptığına gösteren bir belgeyi mahkemeye sunduğunu hatırlattı. Tekin, bu iddialarla ilgili olarak Alman istihbaratı tarafından gönderilen belgede böyle bir operasyonun yapılmadığının belirtildiğini söyleyen Tekin, tanık Karlıbel'in derhal tutuklanması gerektiğini iddia etti. Tekin, "Yalan söylediği resmi belge ile ispatlanan tanık Karlıbel'in, dava dosyasında yer alan iddialarının da yok sayılıp dosyadan çıkarılmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu. Duruşma, sanık taleplerinin alınması ile devam ediyor.

cihan


Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,483 µs