En Sıcak Konular

Pekmezde kanser palavrası

27 Nisan 2012 09:52 tsi
Pekmezde kanser palavrası Endüstriyel ürünlere yönelik artan haklı eleştiri ve tüketicilerin geleneksel ürünlere yönelmesi bazı çevreleri rahatsız etti.

Gıda ve çevre haberlerine duyarlılığıyla da tanınan NTVMSNBC’de yayınlanan bir haberde geleneksel köy pekmezi düşman ilan edildi.

Ntvmsnbc makas mı değişti yorumlarına neden haberde geleneksel yöntemlerle üretilen pekmezlerde ‘hidorksimetifurfural’ (MHF) adlı bir maddenin oluştuğu bununda kanserojen olduğu şeklinde bir iftira yer aldı. İddiaya göre bu madde genleri bozduğu düşünülmekteymişmiş...

Pekmez düşük ısıda kaynatılırsa meydana geldiği iddia edilen maddenin, endüstriyel üretimlerde olmadığının vurgulanması niyetleri deşifre etmek için yeterli.

Her türlü hilenin yapıldığı ve uzak durulması gereken endüstriyel yöntemlerle üretilen sözde pekmezlerin propagandasının yapıldığı haber, aslında bir bilinçaltına yönelik bir kurgu.

Her türlü şeytanlığın cirit attığı endüstriyel ürünler konusunda tek cümle kurmayanların geleneksel yöntemlerle üretilen ürünleri eleştirmeleri son derece manidar.

İnsan bedenine en uygun şeker türü üzüm şekeridir. Mide ve bağırsaklar üzüm şekerini hazmetmek için enerji bile harcamaz. Bilakis kana yüksek miktarda üzüm şekeri girdiğinde dengelemek için insülin salgılayan pankreas diğer şekerle geldiğinde bu görevini bile yapamaz.

Pekmez geleneksel usullerde kaynatıldığında ve de sudan arındırıldığında ‘pekmez şeker’ meydana gelir. Haberde iddia edilenler ise tümüyle geleneksel yöntem düşmanlığı yapılarak endüstriyel işlem önerisi getiren ve her türlü iyi niyetten yoksun bir idddia.

Öte yandan genetik yapısı değiştirilmiş endüstriyel tavukların “hijyenik” olduğu ama geleneksel tavukların hijyenik olmadığını iddia bir başka haber yine NTV’de yer aldı. Her alanda, her an, her türlü kötü görüntünün olabileceği Türkiye’de, kâğıda sarılmış bir tavuğun resme sığınarak endüstriyel tavukla ilgili eleştirilerin sektöre zarar verdiğini iddia edenler, sektörün insanlara nasıl zarar verdiğinden hiç söz etmiyorlar.

Sitesinde tavuk sektörünün reklamlarını yayınlan Çiftlik Dergisi ise, sektöre yönelik eleştirilere güya cevap veriyor.

Önemli miktarda profesör ve mühendis ne yazık ki bir sektörden danışmanlık veya başka yöntemler nemalandığını herkes biliyor. Deşifre programında endüstriyel tavukçuluk, et, süt ve yumurtaları savunan iki profersörler yayında da itiraf ettikleri üzere biri bir büyük marketin diğeri ise büyük bir tavuk ve et ürünleri üreticisinin danışmanı, arkadaşı hatta aynı klubün üyesi olduğunu biliyor muydunuz? Bizde kendilerinde duyduk yayın sırasında.

Dikkat calip olan en çarpıcı nokta ise, haklarındaki hiçbir iddia ve belgeye cevap veremeyen firma sahip ve yöneticilerinin olmaması ve onlar adına akademisyenler, mühendisler ve onların reklamlarıyla ayakta duran yayıncıların olması.

Feraseti yüksek olan bu toplum, kimin ne dediğini ve neye hizmet ettiğini çok iyi biliyor.

Yine ferasetli okurlar, haber kadar haberin arkasındaki amaca ve bilgi verenin kimliğine de bakarlar.


Bu haber 938 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs