En Sıcak Konular

Belgeleri de ıslak imzayı da kabul etti

27 Nisan 2012 09:12 tsi
Belgeleri de ıslak imzayı da kabul etti Emekli Org. Fevzi Türkeri'nin, Batı Çalışma Grubu'na ait olduğu ileri sürülen örgütlenme şemasını kendisine gösteren savcıya, "Evet, bu şema, BÇG'ye aittir" dediği öğrenildi.

28 Şubat soruşturmasının 3. dalgasının kritik isimlerinden emekli Org. Fevzi Türkeri 'nin Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) ait olduğu ileri sürülen örgütlenme şemasını kabul ederek, "Gösterdiğiniz belgedeki örgütlenme yapısı BÇG'ye aittir" dediği öğrenildi. Sorgu sırasında Türkeri'ye Genelkurmay Başkanlığı'nın BÇG'nin faaliyetlerine ilişkin gönderdiği belgeler de gösterildi. Türkeri'nin ıslak imzası bulunan bu belgeleri de kabul ettiği öğrenildi. Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen 28 Şubat soruşturmasının 3. dalgasında gözaltına alınan 5 muvazzaf subay ile 1 muvazzaf astsubay ve 5 emekli subay ile 1 emekli astsubay dün savcılığa çıkarıldı. İlk olarak Adliye'ye Seferberlik Dairesi Başkanı Tümgeneral Lokman Ekinci, albaylar Mehmet Haşimoğlu, Mustafa Köseoğlu, Yahya Kemal Yakışkan, İsmail Hakkı Önder ve astsubay Ahmet Demir getirildi. Muvazzaf askerlerin sorgusu devam ederken, ilk aşamada gözaltına alınamayan albay Cemil Hakan Pelit de gözaltına alınarak savcılığa gönderildi.

ISLAK İMZAYI DA KABUL ETTİ

Muvazzaf subayların ardından ise emekli Org. Fevzi Türkeri, sonra da emekli Org. Yıldırım Türker, emekli Albay Mehmet Aygüner, emekli albay Osman Atilla Kortay, emekli yüzbaşı Refik Tanju Sirmen ve emekli astsubay şeref Kavalalı, Adliye'ye getirildi. Emekli Org. Fevzi Türkeri'yi sorgulayan savcıların Genelkurmay Başkanlığı'nın bu soruşturma için bir süre önce gönderdiği ıslak imzalı, BÇG'ye ait bilgileri içeren belgeleri sorduğu, Türkeri'nin de altında imzası olan belgeleri kabul ettiği, BÇG'nin faaliyetleri kapsamında hazırlandığını söylediği ve "Bu belgeler, emir ve talimatlar doğrultusunda hazırlanmıştır" dediği öğrenildi. Savcılar, Türkeri'ye ayrıca emekli Org. Çevik Bir'in talimatları doğrultusunda oluşturulan BÇG'na ait olduğu ileri sürülen şemayı da göstererek, bilgi olup olmadığını sordular. Türkeri'nin bu soruya da "Bana gösterilmiş olan bu şema BÇG'nin örgütlenme yapısını içermektedir ve doğrudur" yanıtını verdiği belirtildi.

FAİLİ MEÇHUL SAVCISI SORGUDA

Savcılığa sevk edilen emekli ve muvazzaf subaylar ile astsubaylar, 6 savcı tarafından sorgulandı. Sorgulamaya katılan savcılardan Hakan Yüksel, bir süre öncesine kadar faili meçhuller soruşturmasını doğrudan yürütüyordu. Bu soruşturmaya 28 Şubat soruşturmasının koordinatörü savcı Mustafa Bilgili de dahil edilmişti.

BÇG MASASINI YÖNETTİN Mİ?

Öte yandan Türkeri'ye ilk sorgusunda 'Genelkurmay Başkanlığı özel antetli CD içinde yer alan BÇG Kriz Masası Kurulu'nun, Tümg. Fevzi Türkeri, Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak (KKK İstihbarat Başkanı) ve diğer isimlerden oluştuğu görülmektedir' şeklindeki antetli belgeyi sorduğu belirtildi. Ayrıca Türkeri'ye Daire başkanlığı sırasında BÇG Kriz Masası'nı yönetip yönetmediği, medyaya baskı uygulanıp uygulanmadığının da sorulduğu öğrenildi.

sabah

Bu haber 1,064 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,178 µs