En Sıcak Konular

Simav'da deprem

27 Nisan 2012 08:45 tsi
Kütahya'nın Simav ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Geçtiğimiz yılki depremle büyük acılar çeken kent halkı geceyi korku ve tedirginlikle geçirdi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 01.05'te merkez üssü Simav ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Söğüt köyü olan 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
 
Orta şiddetli deprem, 8 kilometre derinlikte oluştu ve Kütahya il merkeziyle Simav dışındaki ilçelerde de hissedildi. Bölgede tedirgin olan vatandaşlardan bazıları, evlerinden çıktı.
 
Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, AA muhabirine, ilk belirlemelere göre depremin can veya mal kaybına yol açmadığını söyledi.
 
Depremin ilçede şiddetlice hissedildiğini belirten Ünal, ''Halkımız çok tedirgin oldu. Bazı vatandaşlarımız evlerinden çıkıp dışarıda beklemeye başladı. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yok. Çevre belde ve köylerle irtibata geçerek durumu netleştirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Kaymakam Ünal: Yaralanan ya da ölen vatandaşımız da yok

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçede meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, ''Hem ilçe merkezinde hem de belde ve köylerde yıkılan, çöken bina yok, yaralanan ya da ölen vatandaşımız da yok'' dedi.
 
Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Söğüt köyü olan orta şiddette bir deprem hissettiklerini söyledi.
 
İlçede 16 Nisan'dan bu yana 4,3-4,9 arası büyüklüklerde 7 deprem kaydedildiğini hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:
 
''Dün ilçemizde incelemelerde bulunan bazı hocalar, bu depremlerin devam etmesi gerektiğini, devam edeceğini bildirmişti. Her ne kadar gönül kabul etmese de depremle yaşamaya alışacağız. Haberi alır almaz emniyet ve jandarmadaki arkadaşlar otomatik olarak harekete geçti. Zaten daha önceden talimat vermiştik, görevlerini biliyorlardı. Hem ilçe merkezinde hem de belde ve köylerde yıkılan, çöken bina yok, yaralanan ya da ölen vatandaşımız da yok. Bu bizim için bir şanstır.''
 
Ünal, vatandaşların tedirgin olduğunu ve birçoğunun geceyi sokakta geçireceğini anlatarak, gerekirse onlar için ilgili birimlerden yardım talebinde bulunacaklarını bildirdi.

aa


Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,336 µs