En Sıcak Konular

Hastanelerde güvenlik artacak

26 Nisan 2012 21:46 tsi
Son zamanlarda doktorlara yönelik meydana gelen saldırılar üzerine İçişleri Bakanlığı hastanelerde güvenliğin artırılması için harekete geçti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçların soruşturulmasına ilişkin genelge yayımladı.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, son zamanlarda sağlık çalışanlarını hedef alan ''müessif olaylarda'', bir doktorun hayatını kaybettiği ve sağlık çalışanlarının zarar gördüğü ifade edilerek, olayların, başta sağlık camiası olmak üzere tüm toplumu olumsuz etkilediği kaydedildi.

Genelgede, sağlık kurumlarında görevli çalışanların can ve mal güvenliğinin sağlanması, onlara karşı işlenen ''adli olaylara'' hemen el konularak, gerekli yasal işlemlerin başlatılmasıyla ilgili tedbirlere yer verildi.

Buna göre, sağlık kurumlarının çevre, bina giriş ve çıkış güvenliği gözden geçirilecek, özel güvenlik görevlilerinin sağlık kurumları içerisinde özellikle sağlık çalışanlarının görev yaptığı muayene, müdahale ve gözetim alanlarında güvenlik önlemlerini artırmaları temin edilecek.

Sağlık kurumlarında suça zemin oluşturabilecek ve sağlık çalışanlarına yönelebilecek olumsuz tavır, davranış ve fiillere ortam hazırlanmasına ve bu eylemlerin fiili saldırılara dönüşmesine kesinlikle izin verilmeyecek.

Söz konusu nitelikteki olaylara derhal müdahale edilmesi için hastane polisi, diğer kolluk birimleri ile özel güvenlik ve sağlık kurumları personelinin işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket etmeleri sağlanacak.

Yerine getirdikleri kamu görevi nedeniyle sağlık çalışanlarına karşı TCK'nın ilgili maddeleri çerçevesinde ''yaralama'', ''tehdit'', ''hakaret'' fiillerinin işlenmesi halinde ''mağdur kişinin şikayeti aranmaksızın'' sağlık kurumlarında görevli hastane polisleri başta olmak üzere yetkili kolluk kuvvetlerince doğrudan işlem tesis edilecek.
İlgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek, talimatları doğrultusunda gerekli soruşturma işlemlerine başlanacak.

Suça el koyma ve soruşturma işlemleri, sağlık kuruluşlarında yürütülen muayene, müdahale ve hasta bakım hizmetlerini aksatmayacak ve bu hizmetlerde herhangi bir zaafiyete neden olmayacak şekilde titizlikle yürütülecek.

Görevli sağlık çalışanlarının bilgisine başvurulması gibi soruşturmanın parçası olan işlemlerin tamamlanması konusunda Cumhuriyet savcısının talimatına göre hareket edilecek.

İçişleri Bakanı Şahin, genelgenin sonunda, ''sağlık kurumlarında gerekli güvenliğin sağlanmasında şikayette bulunma zorunluluğu olmadığı bilinci içinde hareket edilmesini, konulara ilişkin görevli personelin bilgilendirilmesinin sağlanmasını, uygulamanın öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülmesini ve sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçların yetkili adli makamların talimatları doğrultusunda re'sen soruşturulmasına ilişkin gerekli tedbirlerin her düzeyde alınmasını arz ve rica ederim'' ifadesine yer verdi.



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs