En Sıcak Konular

Şandır: Suriye politikası acizliktir

26 Nisan 2012 17:46 tsi
Meclis’teki Suriye oturumunda konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, hükümetin dış politikada aciz kaldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Meclis’te Suriye konusunda bilgi vermesinin ardından MHP adına Grup Başkanvekili Mehmet Şandır kürsüye geldi.

Mehmet Şandır, kısaca şöyle konuştu:

“Dışişleri Ahmet Davutoğlu, bilgi mi verdi yoksa AKP’nin dış politikasını paylaşmayanlara hakaret mi etti? Aciz olan sizsiniz ve dış politikanızdır. Mavi Marmara olayında 9 vatandaşımız katledildi, ne yaptınız? Hani özür dilettireceksiniz, tazminat alacaktınız… Nerede? Türk askerinin başına çuval geçirirken ne yaptınız? Irak’ta 1.5 milyon insanın kanına girildi, 300 bin kadının ırzına geçildi.

Acizlikle suçlayamazsınız, suçlarsanız perişan olursunuz. Sizin politikanız acizliktir. Hükümet sanki suçüstü yakalanmanın telaşı içerisindedir. Suriye’de hakim olan şey korkudur. İran ve Çin’le de mi dövüşeceksiniz? Rejimi değiştirmeden güvenliği nasıl sağlayacaksınız? Suriye’de birçok devletin militanı çatışıyor. Benim akrabalarım orada yaşıyor, korku içindeler. Türkiye’ye güvenmiyorlar.

Oradaki rejimi nasıl değiştireceksiniz, yalvararak mı değiştireceksiniz? Bakan Davutoğlu, kılıcını kuşanmış sefere gider gibi konuştu, dış politika böyle yönetilmez… Suriye’ye uygulanan politikayı yarın birileri Türkiye’ye uygularsa ne yapacaksınız? Yaptığınız yanlıştır. Irak’ta 50 bin Müslüman katledildi, bundan siz de sorumlusunuz. Libya’nın yeni yönetimi sizi yok sayıp, İtalyanlarla 100. yılını kutluyor.”



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs