En Sıcak Konular

Arınç: Millet bizden cesur, kararlı olmamızı istedi

26 Nisan 2012 17:36 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Millet bizden cesur, kararlı olmamızı istedi, biz de 10 sene cesur ve kararlı bir davranış sergiledik'' dedi.



Bülent Arınç, ''Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması''na katıldıktan sonra Çorum Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Kentle ilgili olarak Vali Çakır'dan brifing alan Arınç, daha sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti, buradan AK Parti İl Başkanlığı'na geçti.

Partililerle bir araya gelen Arınç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 10 yılda girdiği her seçimde birinci parti olduğunu, her seferinde oy oranını yükselttiğini söyledi.

AK Parti'nin geçen yıl yapılan genel seçimlerde yüzde 50 oranında oy aldığını hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

''İki kişiden biri AK Parti'ye oy verdi. AK Parti'nin bu başarısı üzerine kitaplar yazıldı, üniversitelerde tez konusu oldu. Hatta bir karikatür çok dikkatimi çekti, Tayyip Bey'in böyle yukardan bakan bir karikatürü, karşısında da süklüm büklüm duran iki kişi. Tayyip Bey tamam da karşısındaki iki kişi kim, biri Kılıçdaroğlu biri Bahçeli. Tayyip Bey soruyor 'söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdi', bu muhteşem bir sonuç. Bütün iftiralara, hakaretlere, bütün küçük görmelere rağmen AK Parti iki seçmenden birini alıyor. Şimdi yüzde 54'lerdeyiz. AK Parti önümüzdeki seçimlerde yüzde 60'ları bulacak inşallah.''

Başarılarının sırrını ''çalışmak'' olarak nitelendiren Arınç, ''Hepiniz çok çalışıyorsunuz. İkincisi, millet bize güveniyor, neden güveniyor, muhafazakar demokrat bir partiyiz, sol değiliz, sağ değiliz, merkez sağ merkez sol değiliz, solun ortası, kenarı, ucu bucağı değiliz, ortanın da solu değiliz, demokratik sol da değiliz, sosyalist demokrat da değiliz. Neyiz biz? Türk milleti neyse oyuz, muhafazakarız, demokratız'' diye konuştu.

''Millet neye inanıyorsa biz ona inanıyoruz'' diyen Arınç, ''Millet neyi seviyorsa biz onu seviyoruz. Millet bizden cesur, kararlı olmamızı istedi, biz de 10 sene cesur ve kararlı bir davranış sergiledik. Ne toplar tanklar, ne bağırmalar çağırmalar, ne ıvırlar zıvırlar... Hepsi bize vız geldi, tırıs gitti, AK Parti hizmet yapıyor, laf üretmiyor'' dedi.

-Tutuklu milletvekilleri-

Başbakan Yardımcısı Arınç, bir gazetecinin tutuklu milletvekilleriyle ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Sayın meclis başkanımız, üç partinin grup başkanvekilleri üçüncü defa toplandı. Her üç partiden tutuklu iken seçilen ama tutukluluk halleri devam eden milletvekilleri var. CHP, MHP ve BDP'den. Yargı bunların tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Bu konudaki düşüncemi zaman zaman ifade etmiştim. Şimdi sayın başkanımız anladığım kadarıyla dördüncü parti olarak tutuklu milletvekili olmayan AK Parti'nin de bu çalışmalara iştirak etmesini, sonunda müştereken varılacak kararın da parlamentoda yerine getirilmesini arzu etmiş. Bundan sonra da AK Parti kabul ederse 4 parti birlikte çalışacaklar ve milletvekillerinin tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi için nasıl bir yasa çıkarılması konusunda ittifak ederlerse onu da en kısa zamanda yerine getirecekler. Bu konudaki düşüncemizi sayın başbakanımız zaman zaman ifade etti.''

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs