En Sıcak Konular

İşçi Partisi'ne yönelik iddianame 6 başlıktan oluşuyor

26 Nisan 2012 17:17 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 14 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianame 6 ayrı başlık altında düzenlendi.

Bu başlıklardan bazıları 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve diğer devlet görevlilerinin telefon görüşmelerinin yayınlanması' ve 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında sahte e-postaların hazırlanması' olarak iddianamede yer aldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Aydınlık Grubu'na yönelik suçlamaların bulunduğu iddianamenin şüphelileri arasında, Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu da yer alıyor. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 93 sayfalık iddianamede şüpheliler, Ergenekon terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor. Soruşturma sırasında Mehmet Perinçek ile birlikte şüpheliler Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü tutuklanmıştı. Sabuncu ile birlikte 4 şüpheli ise sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Ayrıca iddianamede emekli Albay Erdal Sarızeybek ile birlikte Kurşun adıyla gizli tanık da yer aldı.

ERGENEKON DAVASIYLA BİRLEŞTİRİLMESİ İSTENİYOR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon davasıyla birleştirilmesi istenen iddianame, 6 ana başlık altında hazırlandı. Bu başlıklar sırasıyla, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve diğer devlet görevlilerinin telefon görüşmelerinin yayınlanması', 'Örgütün amacı kapsamında darbe ortamının hazırlanmasına yönelik yürütülen faaliyetler', 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında sahte e-postaların hazırlanması', 'Talat Paşa Komitesi Bünyesinde Yürütülen Faaliyetler', 'Şüpheliler Hakkında Tespit Olunan Ortak Deliller', 'Şüphelilerin Bireysel Durumları ve Talep' şeklinde iddianamede belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında Aydınlık Gazetesi'nde yapılan aramalarda, gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu'nun ofisinde Başbakan Erdoğan adına brte@akparti.org.tr, Cihan Kansız adına ckansiz@hotmail.com.tr, gazeteci Yasemin Çongar adına yasemin_congar@taraf.com.tr şeklinde oluşturulmuş e-mail adreslerinin ve el yazısıyla bir IP adresinin yazılı olduğu not bulunmuştu. İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne 18 Ekim 2009 tarihinde gönderilen ihbar mailinde bu olay şöyle anlatıldı: "Bugün Aydınlık dergisi manşetinde bahsedilen başbakanın karanlık telefon görüşmesi Ergenekoncu Levent Ersözün arşivindendir. Bu arşivde Başbakan ve çok sayıda Akpli bakana ait ses kayıtları bulunmaktadır. Bu arşiv şu anda Aydınlık dergisinde bulunmaktadır. Bu ses kayıtlarının asıl kaynağı Mehmet Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya'dır. Dergiye bakarsanız anlayacaksınız. Kolay gelsin."

SAHTE E-POSTALAR OLUŞTURULMUŞ

İddianamede, ihbar üzerine yapılan aramalarda, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Cüneyt Zapsu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de bulunduğu üst düzey bürokratlara ait 57 dinleme kaydı ele geçirildiğine yer verildi.

İddianamede, Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız ve Taraf gazetesi yazarı Yasemin Çongar arasında e-posta ortamında yazışmaların olduğu izlenimi oluşturmak amacıyla sahte e-posta adresleri hazırlandığı kaydedildi. Iddianamede, bu e-postaların içeriklerinde ise şu bilgilerin olduğuna yer verildi: "Cumhuriyet Savcısının Taraf gazetesine sahte belge hazırlamaları yönünde talimat verdiği ve hazırlanacak sahte belgeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile CHP'yi yıpratmak için kullanacağı, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik hazırlanan iddianamelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Taraf gazetesi tarafından hazırlanıp Cumhuriyet Savcısına iletildiği şeklinde ibarelerin yer aldığı tespit edilmiştir. ckansiz@hotmail.com şeklindeki e-posta adresinin yapılan incelemesinde; Aydınlık Gazetesi'nden elde edilen dokümanlarda yer alan metin halindeki e-postaların, dijital olarak da e-postada kayıtlı olduğu, ancak e-posta adreslerinin çeşitli yazılımlar ile e-posta sunucuları kullanılarak sahte olarak açıldığı ve e-posta adreslerinin Adalet ve Kalkınma Partisi ve Taraf gazetesi ile alakasının olmadığı teknik olarak yapılan tespitlerden belirlenmiştir."

(CİHAN)

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs