En Sıcak Konular

Türkiye ile Tunus arasında güvenlik ve işbirliği

26 Nisan 2012 15:26 tsi
İçişleri Bakanlığı ile Tunus İçişleri Bakanlığı arasında güvenlik ve işbirliği anlaşmaları imzalandı.



İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunus İçişleri Bakanı Ali Laarayedh ile bir araya geldi. Konuk Bakan Laarayedh için İçişleri Bakanlığı'nda karşılama töreni düzenlendi. Laarayedh ardından şeref defterini imzaladı. Görüşmelerin ardından Şahin ve Laarayedh, basının karşısına geçerek iki ülke arasındaki güvenlik ve işbirliği anlaşmalarına imza attı.

Bakan Şahin imza töreninde yaptığı konuşmada, "Tunus halkının demokrasi uğrunda verdiği onurlu mücadele, Türk halkı tarafından takdirle karşılanmakta. Türkiye, Tunus ile olan ilişkilerini daha da geliştirmeye kararlıdır." dedi.

Türkiye'nin sahip olduğu siyasi, idari ve ekonomik tecrübeleri Tunus ile paylaşmaktan memnuniyet duyacağının söyleyen Şahin, "Tunus, Arap baharının etkilerini yaşayan ülkeler arasında, halkının özgür iradesi ile teşkil edilen Meclis tarafından cumhurbaşkanı ve meclis başkanını seçebilmiş, hükümetini kurabilmiş bir ülkedir. Türkiye bu süreçte Tunus'a elinden gelen destek ve katkıları sağlamaya devam edecektir. Ülkelerin, sınır aşan niteliği giderek artmakta olan terörizm ve örgütlü suç unsurlarıyla tek başına mücadele etmeleri mümkün değildir. Bu tehditlerle mücadelede ikili ve çok taraflı işbirliği büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

İmzalanan güvenlik ve işbirliği anlaşmalarının, iki ülke arasındaki iyi niyetin bir nişanesi olduğunu kaydeden Şahin, aynı zamanda suç ve suçluyla ortak mücadelede de kararlılığın bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Şahin, şöyle devam etti: "İmzalamış bulunduğumuz güvenlik ve işbirliği anlaşması özetle; her iki ülkenin ulusal mevzuatları ile taraf oldukları uluslar arası anlaşmalara uygun şekilde; özellikle terör, organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ve bunların imalinde kullanılan ara kimyasallar ile ilgili suçlar olmak üzere, suçla mücadelede işbirliği yapılmasını öngörmektedir. Söz konusu anlaşmanın ülkelerimiz arasındaki güvenlik işbirliği faaliyetlerine ivme kazandıracağını düşünüyorum. Güvenlikle ilgili olarak gerek Jandarma Genel Komutanlığımız gerekse Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Tunus'un kolluk güçlerine her alanda destek olmaya hazırdır."

Konuk Bakan Ali Laarayedh ise ana anlaşmalara imza attıklarını belirterek, "Yolda başka anlaşmalar da var." diye konuştu. Laarayedh, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Öte yandan, imza törenindeki bazı görüntüler de dikkatlerden kaçmadı. Bakan İdris Naim Şahin, konuşmasının ardından kürsüyü çevirmene bıraktı. Çeviri sonrasında ayağa kalkan Bakan Şahin, Konuk Bakan'a da yolu göstererek, kapıya yöneldi. Bu sırada, Konuk Bakan'ın konuşma yapmadığı yönünde salondan gelen uyarı üzerine, Bakan Şahin 'Pardon' diyerek kürsüyü işaret etti, ardından yerine geçti, Konuk Bakan da kürsüye geçerek konuşmasını yaptı.

(CİHAN)

Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,695 µs