En Sıcak Konular

Şahin: Elbirliğiyle kadına şiddeti bitirelim

26 Nisan 2012 14:11 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Toplum artık hakkını aramaya başladı. Bu konularda bilinçlendi. Elbirliğiyle kadına şiddeti bitirmeliyiz." dedi.

Şahin, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kilis’e geldi. Bakan Şahin, Kilis Valisi Yusuf Odabaş tarafından Valilik'te törenle karşılandı. Valilik girişinde bir kadın vatandaşın sorununu dinleyen Bakan Şahin, ardından Valiliğe geçti. Vali Odabaş yapılan ikili görüşmede Kilis’in sorunları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Odabaş, "Kilis’in şuan en öncelikli sorunu Kilis-Dörtyol arası yolun duble yol olması. Bu yol Kilis’i limana bağlayan en kısa yol. Mersin limanını kullanan firmalar buradan İskenderun limanını kullanıp daha kısa sürede limana ulaşmış olacaklar." dedi.

Bakan Şahin, "Ben Gaziantep’in bakanı değil bölgenin bakanı olarak burada bulunuyorum. Kilis’in sorunları benim sorunumdur. Neye ihtiyacınız varsa bizim bilgimiz olursa yardımcı olmaya çalışırız." dedi. Şahin, "Kurulacak organize sanayi bölgesi Kilis Gaziantep ve Hatay bölgesine bir canlılık getirecektir. Kilis o zaman daha gelişen bir şehir olacak. Göç veren değil göç alan şehir konumuna gelecektir." şeklinde konuştu.

"KİLİS'TE YURT İHTİYACI VARSA YAPTIRABİLİRİZ"

Kadına şiddet konusuna değinen Şahin, "Toplum artık hakkını aramaya başladı. Bu konularda bilinçlendi. Basın aile içi şiddeti 3 sayfa haber olmaktan çıkarıp manşet haber vermeye başladı. Kadına şiddeti durdurmak için 8 mart kadınlar gününde yasa çıkardık. Bundan sonra bunları uygulamaya geçiyoruz. Yaklaşık 14 bin çocuk bizim korumamızda biz onlara sahip çıkma gibi görevimiz var. Elbirliğiyle kadına şiddeti bitirmeliyiz." dedi.

Bakan Şahin, Kilis'te yurt ihtiyacı varsa bildirildiği takdirde bakanlık bütçesinden bir yurt yaptırabileceklerinin de sözlerine ekledi.



CİHAN

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs