En Sıcak Konular

Le Pen'den Sarkozy'e genel seçim 'şantajı'

26 Nisan 2012 12:36 tsi
Fransa'da cumhurbaşkanlığı yarışının ikinci turunda "kilit rol" oynaması beklenen Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, seçimi kazanmak için aşırı sağın oylarına ihtiyacı olan Nicolas Sarkozy'den genel seçimlerdeki olası bir ittifak için kesin tavrını be

RTL radyo kanalına konuşan Le Pen, "Sarkozy'e açık açık soruyorum, eğer kendisi seçilirse, Haziran ayında düzenlenecek genel seçimlerde ikinci turda Sosyalist ve Ulusal Cephe adayının yarışması halinde merkez sağ kimi destekleyecek" diye sordu.

Sarkozy'den bu sorunun yanıtını net bir şekilde vermesini istediğini belirten Le Pen'in bu açıklaması, "Sarkozy'i genel seçimlerde olası bir ittifaka zorlama girişimi" olarak yorumlandı.

Le Pen'in, 1 Mayıs'ta yapacağı konuşmada, seçmenlerine ikinci turda kimi destekleyecekleri konusunda bir işaret vermesi bekleniyor.

İlk turu ikinci sırada bitiren Nicolas Sarkozy, dün yaptığı açıklamada, gelecek genel seçimlerde aşırı sağcı Ulusal Cephe partisiyle koalisyon yapılmasına ve cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bu partiden birisini bakan atama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti.

Seçimleri kazanabilmesi için aşırı sağın oylarına ihtiyacı bulunan Sarkozy, "Gelecek genel seçimler için aşırı sağ ile bir anlaşma yok, yeniden cumhurbaşkanı seçilirsem bu partiden birisini hükümete bakan olarak atamayacağım" demişti.

Fransız basını bununla birlikte, ilk turda yüzde 18 oranında oy alan aşırı partiyi "meşru bir parti olarak gördüğü"nü ve bu partiye oy verenlere de "saygı duyduğu"nu ifade eden Sarkozy'nin son günlerde Ulusal Cephe seçmeninin "gözünü girmeye" çalıştığı yorumunu yapıyor.

aa

Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs