En Sıcak Konular

Nimet Baş, Darbe Komisyonu Başkanı oluyor

26 Nisan 2012 11:27 tsi
Geçen hafta kurulan Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu çalışmaya hazırlanırken komisyonun başkanlığını eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş'ın yapması bekleniyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği ve geçen hafta kurulan Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun üyeleri netleşirken komisyonun başkanlığını da eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş'ın yürütmesi bekleniyor. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlıyor. CHP, MHP ve BDP'nin ardından AK Parti de Darbe Komisyonu üyelerini belirledi. AK Parti'nin üye olarak bildirdiği isimler arasında, 'Eskişehir'de tarikat yapılanması olan bir çiftliğe operasyon planladığı ve fişleme yaptığı iddiasıyla tutuklanan Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı'nın yardımcılığını yürüten AK Parti'nin asker kökenli milletvekili emekli tümgeneral Şirin Ünal da bulunuyor.

İSİMLER BİLDİRİLDİ

İstanbul Milletvekili Ünal'ın yanı sıra AK Parti, siyaset bilimci milletvekillerinden Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Mustafa Şentop, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kütahya Milletvekili İdris Bal, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Erzurum Milletvekili Cengiz Yavillioğlu'nun ismini komisyon üyesi olarak belirledi.

Meclis'te 326 sandalye ile temsil edilen AK Parti'den 100 milletvekili Darbeleri Araştırma Komisyonu üyeliği için başvurmuştu. AK Parti, 10 milletvekili ile temsil edileceği Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun başkanlığı içinse sürpriz bir isim belirledi. Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, komisyon başkanlığını yürütmesi bekleniyor.

Darbeleri Araştırma Komisyonu'na CHP, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Afyon Milletvekili Ahmet Topbaş'ın ismini bildirdi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'yı, 1 üyeyle temsil edilecek BDP ise İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ismini bildirdi.

Komisyon 3 ay süreyle çalışacak. Dönemin etkili isimlerini, darbe mağdurlarını dinleyecek. Gerekirse Ankara dışında da çalışma yapabilecek. Komisyon yasal düzenlemeler de olmak üzere önerilerini sunacak. Komisyonda AK Parti 10, CHP 4, MHP 2 ve BDP 1 üyeyle temsil edilecek.

Sabah

Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,969 µs