En Sıcak Konular

Fenerbahçe resmen açıkladı

26 Nisan 2012 10:47 tsi
Sarı-lacivertli kulüp, CAS’a açtığı 45 milyon euroluk tazminat davasından vazgeçti. Fenerbahçe aldığı kararı dün Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA Genel Sekreterliği’ne resmen bildirdi. Başkan Aziz Yıldırım’ın da bu hamleye onay verdiğ

Fenerbahçe konu ile ilgili KAP'a açıklama yaptı.



Fenerbahçe Kulübü, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne açtığı 45 milyon euroluk tazminat davasını geri çekti.

Borsa'ya resmen açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, UEFA'ya ve TFF'ye karşı CAS'da açtığı davadan feragat ettiğini Borsa'ya bildirdi.
Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Borsa'ya yapılan bildirimde şu ifade kullanıldı:
"Fenerbahçe Spor Kulübü ve Şirketimiz adına, UEFA'ya ve TFF'ye karşı CAS'da açılmış olunan davadan feragat edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan şike ve teşvik soruşturmasının ardından Fenerbahçe takımını Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesine izin verilmemesiyle başlayan dava süreci dün itibarıyla sona erdi. Sarı-lacivertli kulüp 18 Haziran’da görüşülecek CAS’daki davasından vazgeçtiğini UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu’na resmen bildirdi.
Sürpriz kararın Federasyon Etik Kurulu’nun şike ve teşvik ile ilgili raporunu teslim edeceği güne denk gelmesi ise dikkat çekici bulundu. Etik Kurulu yaklaşık 3 aydır süren ikinci incelemesiyle ilgili kanaatini bugün Federasyon Yönetim Kurulu’na teslim edecek. Federasyon raporun kendisine ulaşmasından sonra kamuoyunun merakla beklediği şike ve teşvik kararını birkaç gün içinde açıklayacak.

Yıldırım onay verdi
Bir süredir gündemde olan, ancak kulüp yetkilileri tarafından doğrulanmayan davanın geri çekilmesiyle ilgili kararın, halen Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım’ın onayı ile verildiği öğrenildi. Yıldırım’ın davadan vazgeçilmesi konusunda beklenen ortamın gerçekleştiğini düşündüğü ve sarı-lacivertli kulübün şike davasından aklanacağına inandığı için bu karara onay verdiği ifade edildi.
Davanın geri çekilmesiyle ilgili kararı Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir dün TFF’nin İstinye’deki binasına giderek Başkan Yıldırım Demirören’e bildirdi. Fenerbahçe’nin söz konusu kararı yazılı olarak UEFA Genel Sekreterliği’ne de ilettiği bildirildi.
UEFA’nın bu gelişmeden sonra TFF tarafından verilecek şike kararını birlikte değerlendireceği, taraflar arasında gerilen ilişkilerin davanın çekilmesiyle birlikte düzelme yoluna girebileceği iddia edildi.

İki kez ertelenmişti
Fenerbahçe Kulübü’nün 1 Eylül 2011 tarihinde Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesinden sonra başlattığı hukuki mücadelede CAS’a açtığı dava iki kez ertelenmişti. Önce Şubat ayında görüşüleceği açıklanan dava ertelenmiş, ardından sarı-lacivertli kulübün talebi üzerine Nisan ayında yapılması planlanan duruşma 18 Haziran’a bırakılmıştı. CAS takviminde de yer alan duruşma Fenerbahçe’nin 45 milyon euroluk tazminat davasını geri çekmesiyle birlikte ortadan kalkmış oldu. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesiyle ilgili tedbir davası ise CAS tarafından 6 Eylül 2011 tarihinde reddedilmişti

Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,305 µs