En Sıcak Konular

28 Şubat'ta 3. dalga istihbaratçılara

26 Nisan 2012 08:03 tsi
28 Şubat'ta 3. dalga istihbaratçılara
Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 3. dalga operasyonu gerçekleşti.

Soruşturma kapsamında 7'si muvazzaf 13 asker için gözaltı kararı alındı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars'ta sabah saatlerinden itibaren aramalar başlatıldı Gözaltına alınanlar arasında görevdeki Tuğgeneraller Lokman Ekinci ve İsmail Hakkı Önder, emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ve emekli Korgeneral Yıldırım Türker de bulunuyor O dönem Genelkurmay İstihbarat Başkanı olan eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Türkeri'ye irtica brifingleri ile fişleme ve yasadışı dinleme yapıp yapmadığı sorulacak.

Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 3. dalga operasyonu gerçekleşti. Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta 7'si muvazzaf 13 asker için gözaltı kararı çıktı. Hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan gözaltı sürecinin hedefinde kritik isimler yer aldı. Gözaltı kararı çıkan isimler arasında Batı Çalışma Grubu'na ait olduğu iddia edilen belgelerin çıktığı ve kamuoyunda "kozmik oda" olarak bilinen Seferberlik Tetkik Daire Başkanlığı Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci de yer aldı. Gözaltı kararı çıkan bir diğer muvazzaf general ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Hizmetler Daire Başkanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder oldu. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı yapan Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile emekli Korgeneral Yıldırım Türker gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

4 İLDE ARAMA

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, dün sabah 08.30 itibarıyla Ankara'da 6, İstanbul'da 2, İzmir'de 3, Kars'ta 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapıldı. Soruşturma kapsamında 7'si muvazzaf, 6'sı emekli 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı alınanların kimlikleri şöyle: Ankara: Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, Emekli Korgeneral Yıldırım Türker, Tuğgeneral Lokman Ekinci, Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Albay Yahya Kemal Yakışkan, Emekli Astsubay Şeref Kavalalı İzmir: Albay Mustafa Köseoğlu, Albay Mehmet Haşimoğlu, Emekli Albay Cemal Hakan Pelit İstanbul: Albay Atilla Kurtay, Emekli Albay Mehmet Aygüner, Emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen Kars: Astsubay Adem Demir

İLK SIRADA TÜRKERİ VAR

Sabah'ın edindiği bilgilere göre özel yetkili savcılar ilk iki operasyonda alınan ifadeler ve elde edilen belgeler ışığında şüpheli listesi oluşturdu. Savcılar listesinde dikkat çeken isimlerden biri, 28 Şubat döneminde Tuğgeneral rütbesiyle Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanlığı, Tümgeneral rütbesiyle de Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yürüten emekli Orgeneral Fevzi Türkeri oldu. Diğer dikkat çekici isim ise Personel Daire Başkanı emekli Korgeneral Yıldırım Türker. Türkeri'ye medyaya irtica ile ilgili bilgilendirmeler yapmasının yanısıra Batı Çalışma Grubu (BÇG), rapor sistemi hazırlatılması, fişlemeler ve yasadışı dinlemeler konusunda sorular sorulması bekleniyor. Türker ise televizyonlara psikolojik harekât kapsamında dizi senaryosu yazdırdığı yönündeki iddialara yanıt verecek. Muvazzaf subayların evlerindeki aramalar polis gözetiminde Ankara Merkez Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Aramaların ardından 6 kişi gözaltına alındı. 3'ü Ankara'da olmak üzere 2'si İzmir'de, biri de Kars gözaltına alınan muvazzaf askerler Ankara Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. Soruşturma kapsamında ilk dalgada 31, ikinci dalgada 11 kişi ve üçüncü dalgada gözaltı kararı verilen 13 kişi ile birlikte toplam sayı 55'e yükseldi. Öte yandan, İzmir Karşıyaka'daki evinde arama yapılan emekli Albay Cemal Hakan Pelit'in ise il dışında olduğu öğrenildi.

TÜRKERİ ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin dün Ankara'da Birlik Mahallesi'ndeki evinde arama yapıldı. Türkeri sağlık kontrolünün ardından gözaltına alındı. Emekli Korgeneral Yıldırım Türker de (solda) sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

OYAK'IN BAŞINDA

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Yıldırım Türker, 6 Nisan'da Türkiye'de ilk kez üretilen ve Başbakanlığa hibe edilen Renault Fluence elektrikli otomobilin anahtarını Erdoğan'a vermişti.

sabah

Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,018 µs