En Sıcak Konular

Dinçer'den Romanya'daki soydaşlara moral

25 Nisan 2012 20:46 tsi
Bükreş'te yarın başlayacak, ''Bologna Süreci 3. Bakanlar Toplantısı''na katılmak üzere Romanya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer soydaşlara seslendi.

Bükreş'te yarın başlayacak, ''Bologna Süreci 3. Bakanlar Toplantısı''na katılmak üzere Romanya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türklerin yoğunlukta olduğu Mecidiye ve Köstence'deki temaslarını tamamladı.
 
Ömer Dinçer ve beraberindeki heyet, Köstence'de Hünkar ve Kral camilerini ziyaretinin ardından müftülük binasında bir araya geldikleri soydaşların sorunlarını dinledi.
 
Romanya Müftüsü Yusuf Murad'dan çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Bakan Dinçer'den, Köstence'deki üniversitede Türkoloji bölümü açılması konusunda destek istendi. Dinçer, bu konuda çalışma yürütüldüğünü belirterek, en kısa zaman bir sonuca ulaşılacağını söyledi.
 
Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin giderek geliştiğini ve her alanda iş birliğinin arttığını dile getiren Dinçer, Romanya'da yaşayan soydaşların bu ilişkilerin gelişmesinde köprü görevi gördüğünü ifade ederek, ''Soydaşlarımıza desteğimiz sürecek'' dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, müftülük ziyaretinin ardından Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) desteğinde Romanya'daki Türk–Tatar birliklerinin yanı sıra Müftülüğün ortak girişimi ile kurulan, Türkçe ve Tatarca yayın yapan, ''Radyo T''de yayınlanan bir programa konuk oldu.
 
Bakan Dinçer, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin Köstence şubesinde incelemelerde de bulundu.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, Köstence ve Mecidiye'deki temaslarında TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya;nın yanı sıra Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil, Köstence Başkonsolosu Füsun Aramaz da eşlik etti.
 
Başkent Bükreş'teki parlamento sarayında yarın başlayacak, ''Bologna Süreci 3. Bakanlar Toplantısı''na katılacak Bakan Dinçer ayrıca Türk müteşebbisleri tarafından kurulan Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversitesi, Bükreş Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Uluslararası Bükreş Koleji'nde incelemelerde bulunacak, Türk şehitliğini ziyaret edecek.

aa


Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,689 µs