En Sıcak Konular

Atalay Van'da kalıcı konutları inceledi

25 Nisan 2012 20:37 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, deprem konutlarının son durumunu yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Edremit'te inşaatı süren konutları inceleyen Atalay, Van'a ek olarak 3 ile 5 bin arasında yeni konut yapacaklarını söyledi.
 
Deprem bölgesi Van'a 2 günlük gezi için gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ilk olarak Edremit ilçesinde inşaatı süren 5 bin 700 konutun yapılacağı bölgede inceleme yaptı. Van Valisi Münir Karaloğlu ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, harita üzerinden konutların inşaat alanını Başbakan Yardımcısı Atalay'a detaylarıyla anlattı.
 
Başbakan Yardımcısı Atalay, depremden sonra Van'ı yeniden inşa etmeye başladıklarını belirterek, gezinin amacının son durumu yerinde görmek olduğunu söyledi. Eksikleri yerinde tespit edeceklerini kaydeden Atalay, "Van'daki hayatı yeniden normale döndürmek için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bunun için de konutlarımızı ağustos ayı sonunda teslim etmeye başlayacağız. Tespit ettiğimiz eksikliklerle ilgili yeni karalar alacağız." şeklinde konuştu.
 
Atalay, orta hasarlı binalarda yapılan son incelemelerden sonra çoğuna yıkım kararı çıktığını belirterek, bundan dolayı da yeniden konut ihtiyacını gözden geçirdiklerini ifade etti. Atalay, "Yıkılacak bina sayısı artınca biz de depremzedeler için yaptıracağımız konut sayısını 3 ile 5 bin arasında arttıracağız. Maddi olarak bir sıkıntımız yok. Altyapı, yol gibi sorunların da eksiklerini yerinde tespit edeceğiz. TOKİ, AFAD ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle detaylı toplantı yapıp buna göre hareket edeceğiz. Bu arada az hasarlı binalar için ödenecek paralarında Bakanlar Kurulu kararı çıkıyor. O paralar da ödenecek. Vatandaşlarımız az hasarlı evlerini tamir edip içinde otursunlar." dedi.
 
Kalıcı konutlardaki incelemelerden sonra Başbakan Yardımcısı Atalay ve yanındakiler depremde okulu yıkılan Yeşilsu köyüne gitti. Yeşilsu köyündeki okulun açılışını yapan Atalay, daha sonra valiliği ziyaret etti.
 
Atalay'ın, yarın kalıcı konutlarla ilgili geniş bir basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

cihan


Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,259 µs